kemoterapi och håravfall

En av de främsta bekanta behandlingar för bröstcancer är kemoterapi. Detta förfarande kommer inte utan dess obehagliga biverkningar. Håravfall är något som kvinnor pratar om. En mastektomi kan också ha krävts, så hår förutom ett eller båda brösten kan möjligen vara borta. Som en följd av ofta en kvinnas psyke och självuppskattning är skadad. Många känner att de har förlorat en del av sin kvinnlighet. Medan de är mycket glada över att de ska ha en chans i livet, inte vill de inte förlora sin individualitet. Det finns en massa saker kvinnor kan göra för att känna sig mer feminin och samtidigt gå igenom kemoterapi. Följande belyser fyra av dem.

Ett. Många kvinnor bär sjalar för att hjälpa dem att må bättre. Inte varje kvinna gillar hur de ser ut på en peruk. Vissa vill bara inte att dölja vad för dem är en mycket krävande tid. De bryr sig inte bär en scarf som låter världen veta vad de går igenom. De använder sig av halsduken som en konversation starter för att ta upp frågan för att få nya människor medvetna om bröstcancer. Många bröstcancersurvivors idrotten halsduken som en hedersutmärkelse och vittnesbörd till kamp de sätter upp att bli av med denna hemska sjukdom.

2. Hattar är en mycket trendig accessoar för kvinnor just nu. Det finns en hel del attraktiva färger som kan bäras för att dölja håravfall och ändå göra kvinna känner sig feminin. Det finns en massa olika stilar och färger att välja mellan. Många hattar är inte så dyra, och kläder kan utformas runt dem. Detta kommer inte att dölja det faktum att kvinnan inte har något hår, men något är bättre än ingenting alls.

Tre. Många kvinnor bär en peruk som tillval. Det finns några peruker som är gjorda av äkta hår, medan andra är gjorda för att se ut som äkta hår. Peruker kan även göras för att visas exakt som den frisyr kvinnan hade före start kemoterapi. Inte alla kvinnor har råd att skaffa sig en peruk. En bråkdel av inköpspriset för en peruk är täckt av nästan alla privata medicinska politik sjukförsäkring. Det är en bra idé att ringa din leverantör för att ta reda på vad din försäkring täcker. De ska förklara sina behov och vad terminologin måste vara på en peruk recept. Om du inte omfattas av privata sjukförsäkring, kan köpet räknas som ett skatteavdrag. Detta är något du skulle vilja söka råd från en skatt professionell.

4. Sist men inte minst, många bröstcancer drabbade bära headwraps (eller turbaner). Kvinnor får glädje av att experimentera med olika tyger, färger och sätt att binda dem. Eftersom de är så lätt på fickan för att köpa eller göra, det är inte ovanligt att kvinnor äger en stor samling. Detta ger dem möjlighet att bära en headwrap att matcha hur de mår, personlighet och / eller outfit.

Sammanfattningsvis finns det alternativ för kvinnor som förlorar sitt hår på grund av kemoterapi. Det finns människor som kan hjälpa till med idéer som onkologer, samhällsarbetare och bröst överlevande cancer.