kemoterapi mot cancer treament och håravfall

Data för cancerbehandling skallighet.
Håravfall skulle tyckas som en liten fråga och ett ännu mindre pris att betala i det stora systemet av cancer och den slutliga förlusten av liv som cancerstatistik påminna oss om. Men människor inte alltid tänka rationellt och förödelsen kände av en person som förlorar sitt hår på grund av kemoterapi kan orsaka en utarmning av självkänsla och total brist på motivation. Ingen liten fråga till offer för cancer, eftersom den fysiska förlusten av hår är en konstant, visuell påminnelse av fysisk sjukdom som bor inom.
En av de värsta och frekvent rapporterade biverkningarna av kemoterapi är att det framkallar förlust av hår, som känslomässigt är mycket upprörande för både män och kvinnor. Men i sådana fall håravfall och graden av håravfall beror till stor del på typ av läkemedel, mängden doser tas per dag och under medicinsk behandling
Generellt sett sker det på grund av samma anledning till varför kemoterapi fungerar vid behandling av cancer. Snabbväxande celler angrips av drogerna, och både cancerceller och celler som ansvarar för hårväxt växer snabbt. Den alopeci är vanligt inte permanent och efter kemoterapi har avslutats, kommer håret växa igen. Det kommer att ta en eller två månader efter avslutad behandling för hårväxt för att återuppta och färg och struktur kan ha ändrats från tidigare.
Kemoterapi resulterar i håravfall och ett antal metoder har visat lovande resultat i att minimera detta problem. Minoxidil (Rogaine är den mest kända varumärke) stoppar inte håravfall men det hjälper till att bromsa förlusten i viss utsträckning och dessutom möjliggör snabbare återväxt av hår. En annan grundläggande metod som finns är att tillämpa is förpackningar till hårbotten. Detta bidrar till att bromsa blodflödet i det området vilket minskar håravfall i det området. Men den negativa sidan är den ökade risken för cancer i det område där istillbehör appliceras på grund av den långsammare blodflödet. Även denna teknik kan vara obekvämt för vissa människor.
Du kan minska den visuella effekten av håravfall under cellgiftsbehandling på ditt liv genom att tänka framåt. Före början behandlingar, bör du inte göra något som kan skada ditt hår, såsom färgning, blekning eller annan kemisk process. Försök att tänka framåt och avgöra om du kommer att vilja bära en peruk under dina behandlingar, eller om du bara ska klippa håret kort eller om du vill gå vidare och raka håret före behandlingen.