hur kvinnorna kan förhindra håravfall

Det är inte för inte som håret ofta har kallats en kvinnas “kronan”. En viktig fysiska attribut, är håret en sådan tillgång som det kan göra en vanlig kvinna ser otroligt attraktivt. Inte undra än att de flesta kvinnor är mycket oroade över blotta tanken på dem som lider håravfall.

Den vanligaste orsaken till håravfall hos kvinnor är “ärftligt håravfall”. Det leder till omedelbart märkbar gallring av hår, speciellt på de bästa och sida områden i hårbotten. Kvinna alopeci eller kvinnliga-mönstrade skallighet är ett tillstånd som gör att uppskattningsvis en tredjedel av kvinnor utsatta för håravfall. Även om vissa oroväckande olyckliga fall har noterats att äga rum i puberteten skede, sker denna typ av håravfall oftast när kvinnor efter klimakteriet skede.

En annan håravfall tillstånd hos kvinnor är – “anagen effluvium”, kan vari hårstrån ännu inte har nått slutskedet av sin livscykel. Men med användning av vissa medel, såsom läkemedel som administreras internt, fortfarande-växande hårsäckar kan förgiftas och slutligen klar.

Omvänt, “telogen effluvium’is ett tillstånd av kvinnligt håravfall där det finns fler hårstrån når telogena stadium än vad deras antal bör normalt vara.
Ett antal faktorer kan hållas ansvarig för ‘telogen effluvium “, nämligen:

påfrestning

Även stress anses vara en psykologisk faktor, kan det ofta bero på en onaturlig fysisk kondition som att ha just genomgått kirurgi och upplever de förändringar det skapade på din kropp. Crash diet, anemi, och olika typer av sjukdomar kan också leda till onödig stress.

Överdriven förlust av hår kan mycket väl vara ett resultat av känslomässiga och psykologiska faktorer som inducerar stress. Problemet kan förvärras vid sorg över döden av en nära anhörig eller en psykisk sjukdom.

läkemedel

En person kan tillfälligt drabbas håravfall som ett resultat av ett antal läkemedel och behandlingar. Människor på mediciner när det gäller högt blodtryck, eller gikt kan säkert visa symptom av håravfall. Extra försiktighet bör också tas med mediciner som innehåller stora mängder av vitamin A, eftersom dessa kan också framkalla håravfall.

hormoner

Under klimakteriet, eller samtidigt upplever premenopausala eller postmenopausala symtom, kvinnor blivit utsatta för villkoret om håravfall, som är kvinnor som använder p-piller eller är gravid. Detta beror främst på de hormonella förändringar eller avvikelser deras kroppar utsätts för.

När den underliggande orsaken “telogen effluvium ‘hittas ut och behandlas effektivt, kommer håret börjar gradvis att återgå till sitt normala tillstånd.

Det är inte korrekt att anta att frekvensen av schamponering hår kan orsaka håravfall, även om hårda eller starka kemikalier i schampo produkter ibland skulden för håravfall. Ibland kan några av dina hårstrån kommer att lossas med schampo och få dig att kasta mer än vanligt, men drabbade hårstrån kan vara de som redan i “telogena” scenen och skulle ha fallit ut i alla fall. Men alarmerande detta tillfälliga tillstånd kan vara, kommer din kropp mekanism automatiskt ersätta den förlorade håret!