hårtransplantation biverkningar som du måste vara medveten om

Det finns några hårtransplantation biverkningar som du verkligen behöver vara medveten om innan du väljer att gå vidare med sådana förfaranden. Många människor upplever sitt hår blir mycket tunn. Detta kallas också chock förlust eller utgjutelse. Det kan påverka både det transplanterade håret och ditt andra hår också. Många människor sluta med kala fläckar utöver gallring. Det är normalt att sprida ca 50 till 100 hårstrån per dag.

Var beredd på nya transplanterade håret att falla ut som hårsäckarna flytta in i Telogen fasen. I ett par månader kommer de att träda Anagen där håret börjar växa. Håret från givaren webbplatsen kommer att vara tunnare också. Tänk på att en hårtransplantation inte ger dig mer hår, flyttar det bara vad du har.

Det är vanligt att uppleva svullnad i hårbotten, pannan, och ögonen efter ingreppet. Det kommer bara att pågå ett par dagar och din läkare kan ge dig medicin för att hjälpa det. Klåda är mycket vanlig och i vissa fall är det extremt svår. Klådan resultat som sårskorpor börjar bildas. Ibland moisturizers kan hjälpa också. Du kan schampo i hårbotten för att lindra klåda eller spraya vatten på den från en flaska. Fråga din läkare innan du använder någon anti itch krämer, oljor eller lotion på din hårbotten.

Det är inte känt varför många människor upplever hicka efter en hårtransplantation, men upp till 5% av människor gör. Detta är en mindre irritation men vissa människor får dem tillräckligt allvarliga för att göra dem obekväma. De kan också störa din sömn mönster. Din läkare bör kunna ordinera något för att lindra dem. De försvinner vanligen på egen hand i ett par dagar.

Infektioner efter hår transplantationer är extremt ovanliga, men de händer. Antibiotika ges både före och efter operationen som en försiktighetsåtgärd. Se till att du ta dem som ordinerats för att förhindra en infektion. Om du får en remsa transplantation sedan förberedas för ärrbildning uppstå. De kommer att märkas om du håller ditt hår kort. Cystor kan bildas om hårsäckarna har skadats eller de är för djupt in i huden.

För alla som funderar på en hårtransplantation, se till att du förstår de eventuella biverkningar och du är redo för dem. Din läkare kan diskutera dessa frågor med er i förväg. Du kanske också vill prata med andra som har upplevt sådana biverkningar.