ansikts hårborttagning

Hur besvärande ansiktshår är, är verkligen en personlig fråga. Ögonbrynen kan hakan, överläppen, håret inne i näsan, och håret som täcker ansiktet bli problematiskt, särskilt för kvinnor, och speciellt om det är betydligt mörkare än den omgivande huden.

Så är det ett “bästa” sätt att ta bort oönskat hår i ansiktet? Oavsett om det är verkligt effektiv eller det är bara något som har gått i arv genom generationerna, är rakning den metod som föredras för dagens man för att ta bort oönskad hårväxt i ansiktet. Rakning krämer, geler, skum och andra produkter underlätta rakningsprocessen och bidra till att minska hudirritation. Men för kvinnor som lider med oönskat ansiktshår, deras val är inte så självklart.

Kvinnor med kraftig hårväxt i ansiktet brukar se det längs överläppen, ner på sidorna av ansiktet och på hakan. Eftersom ansiktshår är normalt mycket mer än några egensinniga hårsäckar, plockning dessa områden inte är en effektiv metod. Det är tidskrävande och smärtsamt! Vad som i stället behövs är en metod utformad för mer omfattande borttagning som hårborttagningsmedel och vaxning eller ens elektrolys eller laser behandling.

Hårborttagningsmedel är ett billigt, kortvarig ansikts hårborttagning alternativ. Extrem försiktighet måste iakttas vid användning i ansiktet eftersom dessa produkter kan irritera och även bränna huden i ansiktet. Och eftersom hårborttagningsmedel bara upplösa synligt hår, måste denna metod upprepas ofta som ny hårväxt visas. Fördelen är, är denna process billigt och kan göras i avskildhet i ditt eget hem.

Elektrolys och laser är bättre alternativ. De är permanenta ansikts hårborttagning metoder och de fungerar genom att skada basen av hårsäcken så att håret tillväxt inte längre förekommer.

Vaxning ger många fördelar och är den ansikts hårborttagning val av både män och kvinnor. Liksom med pincett, då du vaxar håret är “plockade” från roten. Denna metod skadar inte själva hårsäcken, så ny hårväxt kommer att fortsätta att inträffa, men till skillnad hårborttagningsmedel, kommer ny hårväxt inte på hudytan så snabbt. I själva verket är det vanligtvis inte syns i flera veckor.