8 vitaminer och håravfall

Du måste tänka på att håret är en del av den fullständiga biologiska systemet av människokroppen. Att vara ett system, kan dysfunktioner i en del av systemet bidrar till dysfunktioner i andra delar, kedjereaktioner uppstår när en del av kroppen funktionsfel, som orsakar andra delar i systemet för att vackla. För att bibehålla optimal hälsa, är det bäst att behålla en hälsosam kost och regelbunden motion regim. Den mänskliga kroppen är en otroligt komplex och underbar maskin, men det kan inte fungera utan en leverans av livsmedel. De näringsämnen i livsmedel behövs för energi, rörelse, värme, tillväxt, reparation, hårväxt och ibland reproduktion. Kroppen behöver för att kunna smälta den mat som tar i så att det kan användas på olika sätt. Vitamintillskott spelar en viktig roll inom hälso av både hårsäckar och huden. Att hålla håret och huden på huvudet friska följande 5 vitaminer kan vara kritisk.

Ett. Inositol är också en medlem av B-vitamin gruppen. Det är en förening som förekommer i hjärnan, muskler, lever, njurar och ögon. I försöksdjur, en diet som saknar Inositol producerat skallighet, men när vitamin tillsattes till maten av dessa djur, växte håret tillbaka igen. Det observerades också att handjur tappat håret dubbelt så snabbt som hondjur. Resultatet av detta experiment tyder på att män kräver en högre Inositol intag än honorna. En Inositol bristfällig kost kan också orsaka eksem, en form av hudirritation.

2. C-vitamin är ansvarig för utvecklingen av friska kollagen, vilket är nödvändigt för att hålla kroppens vävnader tillsammans. En C-vitaminbrist kan orsaka kluvna toppar och hår sönder, men det är lätt att återställa med en ökning till normala C-vitamin nivåer. Vitamin C finns i livsmedel såsom färsk paprika, citrusfrukter, meloner bär, potatis, tomater och mörkgröna bladgrönsaker.

Tre. Håravfall ofta utlöses av hormonella rubbningar, rapporterar Dermatology Online tidning från University of California i Davis. Vitamin D fungerar som en steroid hormon, förebygga hormonella brister och stimulera hårväxt.

4. Folsyra främjar en hälsosam celltillväxt vilket i sin tur ger frisk hud föryngring, och naturligtvis hår regenerering eller hår återföds ständigt. Ta folsyra vitaminer för håravfall förebyggande kan inte bara kraftigt minska dina chanser att uppleva håravfall till att börja med, samt bidra till att förhindra framtida håravfall. När man har brist på folsyra, blev vissa män helt skallig! Detta är en av de bästa håravfall behandling.

Fem. Biotin kallas ofta vitamin H, är ännu en B-komplex komponent. Biotin är en beprövad hårväxt vitamin och förebyggande av alltför håravfall. Det förefaller att metabolisera fettsyror. Fettsyror är en värdefull tillväxtfaktor i ett stort antal processer i kroppen, inklusive håret. Biotin ses också som ett stöd i att förhindra hår bli grått.

6. E-vitamin är nödvändigt att tillhandahålla bra blodcirkulation i hårbotten genom att öka upptaget av syre. Vitamin E kommer från livsmedel såsom gröna bladgrönsaker, nötter, frön, vegetabiliska oljor, och de flesta färdiga att äta spannmål, som är berikade med vitamin E. Vitamin E brister är sällsynta hos personer i Nordamerika och Europa.

7. B-vitaminer är kända för sin förmåga att lugna jangled nerver och lägre stress. vitamin B12 är ett nödvändigt näringsämne för korrekt nervfunktion, produktion av röda blodkroppar och cirkulation till hårbotten.

8. Vitamin A spelar en viktig roll för att upprätthålla friskt hår, hud och vision. Men ett varningens ord, för mycket A-vitamin kan faktiskt orsaka håravfall genom att öka talg i dina hårsäckar. Talg är ett ämne som produceras av kolesterol som i normala mängder bidrar till frisk hud och hår, men för mycket kan uppmuntra tillväxten av bakterier på follikeln nivå och därmed faktiskt orsaka håravfall.