yoga för håravfall förebyggande

Om du lider av håravfall och du inte vill gå under kniven, då yoga skulle kunna vara svaret. Enligt vissa yoga gurus, det finns lite lösning för håravfall problem i västerländsk medicin. Håravfall hos män och kvinnor är ett universellt fenomen som orsakas av ärftliga, dåliga kostvanor, stress mm Endast en västerländsk receptbelagda produkt minoxidil har viss acceptans som ett botemedel för håravfall. Men minoxidil har liten eller ingen effekt när det finns faktiska skallighet snarare än gallring.
Yogaställningar kan hjälpa dig att övervinna stress, ångest, och matsmältningsbesvär, dålig blodcirkulation i huvudet, som anses som de viktigaste orsakerna till håravfall. Huvudstående yoga pose kan vara till stor hjälp eftersom det bidrar blodcirkulationen i huvudet samt lindrar spänningar.
Följande är några av de av yogas som kan hjälpa dig att ta bort stress och förbättrar blodcirkulationen i huvudet.
Nedåtriktade hund
Stående framåt böja
Camel pose
Shoulder stand
The Knee till Chest (pawanmuktasana)
Vajrasana
Bortsett från att utöva dessa yogas, kan man prova meddelande terapi för problem håravfall. Du kan ta 3-5 minuter av mild head budskap genom att använda fingrarna, vilket förbättrar blodflödet till hårsäckarna och hjälpa hårväxt.
Divya Kesh Tail (Hair Oil för håravfall, mjäll och huvudvärk), som produceras av Swami Ramdev s Divya apotek, kan vara ett bra botemedel mot håravfall problem. Denna olja har ingredienser som Bhringa-raja, Brahmi, Amalakl (Amala), Shweta Chandana & andra beståndsdelar.
Du kan också prova Zonterapi genom polering av naglarna på ena handen mot den andra på en regelbunden basis helst dagligen två eller tre gånger i 5 minuter.
meditation är ett annat sätt att lösa problemet håravfall eftersom det kan kontrollera stress. Sitt i rätt pose och iaktta din andning.