stress kan avta håret linje

Håravfall som händer när en person förlorar mer än 50 till 100 trådar i en dag. Stress är orsaken i dagens tid som lätt drabbar ens hår och främjar håravfall. Håravfall kan bero på många orsaker, t.ex. väderomslag, livsstilsförändringar, men det är också stress i denna snabba livet som förstärker att vikande håravfall.

Stress med håravfall:

För majoriteten av oss individer, kretsar våra liv kring en mycket hektisk och frenetisk liv schema, vilket skapar en dålig inverkan på vår fysiska utseende och påverkar också vår hälsa än lätt. Stress har blivit en normal del av denna extremt hektiska liv. Stress orsakar inte bara håravfall, men det bidrar också till håravfall och hår gallring. Inte bara kan stress leda till håravfall, men det kan också utlösa några av livshotande sjukdomar såsom, stroke, hjärtinfarkt. Tänk den intensitet som stress har på våra liv. När vårt liv lätt kan påverkas av stress, hur kan, ens hår vara ett undantag.

Kan stressen påverkar hår?

Enligt Oxford Dictionary, är stress beskrivs som en efterfrågan på det mentala och fysiska energi. Många av oss kan ha svårt att utföra våra dagliga rutiner smidigt. Dessa rutiner omfattar, barnuppfostran, förvalta huset, ta hand om ekonomin, tjäna bröd genom att arbeta i timmar tillsammans så att vi kan leva för dagen och så vidare och så vidare. Al dessa gärningar är nödvändiga och viktiga, men när det tar upp all din mentala och fysiska påfrestningar fred, då stress, depression är resultatet.

Det finns två typer av stress inducerad håravfall:

Telogen effluvium: Telogen effluvium inträffar när en individ induceras med stress i plötslig eller på grund av massor av arbete och stress fulla händelser. Även detta villkor är en tillfällig fas, men håravfall under detta skede oftast händer. Men om du är orolig för din hårväxt, så låt mig göra dig lite lycka, genom att säga att håret kan växa tillbaka inom 6-9 månader efter stressande händelser och kroniska problem stressen är lösta.

Alopecia areata: Alopecia areata är ett tillstånd som främjar överdriven och skadlig håravfall på grund av intensiv stress. De vita blodkropparna i detta tillstånd angriper hårsäckarna från sina rötter, vilket hindrar hårväxt. Även håret kan växa tillbaka, men andelen och takten av hårväxt är jämförelsevis långsammare på grund av håravfall.

slutsats:

Det är mycket viktigt att hantera stress och på samma gång ta hand om din hälsa genom att konsumera hälsosam och näringsrik mat, eftersom de hjälper till att slå stress och samtidigt stärker hårsäckarna och främjar snabb och stark hårväxt gradvis.