propecia vs Rogaine vilken som är bättre

Manliga mönster skallighet eller androgen alopeci är ett tillstånd som leder till vikande hår linje och skallighet hos män. Några vanliga orsaker till håravfall är åldrande, genetiska förutsättningar, sjukdom, större operation, biverkningar av läkemedel, hormonell disbalance, graviditet, kemoterapi, stress och svampinfektioner i hårbotten. Propecia och Rogaine är två effektiva mediciner som kan behandla problemet med håravfall.
Propecia och Rogaine: saker att veta
Enligt en forskning som utförs vid Hudkliniken, Gulhane Military Medical Academy, School of Medicine i Etlik-Ankara, Turkiet, är Propecia effektivare än Rogaine. I denna artikel har vi jämfört Propecia och Rogaine för att hjälpa dig att göra ett klokt beslut.
propecia
Propecia är en FDA-godkänd syntetisk antiandrogen. Det generiska namnet på läkemedlet är Finasteride. En femårig klinisk studie visade att nio av tio män som tog medicinen rapporterat positiva resultat. De observerade minskat håravfall, återväxt av hårstrån på kala fläckar och ökad hår räkna.
Den främsta orsaken till ärftligt håravfall är dihydrotestosteron eller DHT. Den androgen aktivitet av detta hormon som finns i hårbotten orsakar krympning och eventuell stängning av hårsäckar. Propecia blockerar bildandet av DHT, vilket minskar håravfall.
Finasterid kan hjälpa dig att behålla den befintliga hår. Dessutom främjar det återväxt av hår. Det rekommenderas dosen av Finasterid är en tablett (1 mg) dagligen med eller utan mat. Det är bättre att ta läkemedlet vid samma tidpunkt varje dag. Vidare bör Finasterid tas regelbundet under minst tre månader för att observera positiva resultat.
De flesta kliniska studier har visat att biverkningarna av Finasterid är ganska ovanliga. Men några milda biverkningar av läkemedlet är yrsel, svaghet, huvudvärk, rinnande näsa och förlust av sexuellt intresse. Vidare, om de hanteras genom att förvänta kvinnor, kan läkemedlet orsaka allvarliga fosterskador.
Rogaine
Rogaine är en annan drog som kan behandla håravfall. Det generiska namnet för läkemedlet är minoxidil. Den levereras i form av en alkohol-baserad tropisk lösning, som finns i antingen vanlig 2% koncentration eller extra styrka av 5% koncentration.
Den exakta mekanismen för Rogaine är fortfarande oklart. Emellertid förmodas det att Rogaine främjar tillväxten av hårsäcken genom att öka blodflödet till hårbotten. Dessutom ökar det protein block, vilket stärker hårsäckarna. Dock har Rogaine bevisats mer användbar för att upprätthålla de befintliga hårstrån snarare än att främja hårväxt. Dessutom är läkemedlet mindre effektiva för äldre patienter med stora områden av skallighet.
Dosen av 1 ml Rogaine ska appliceras på den torra hårbotten två gånger dagligen. Läkemedlet bör fördelas jämnt på de drabbade områdena. För bästa resultat, bör lösningen kvar på hårbotten under minst fyra timmar innan de tvättas av. Positiva resultat är vanligtvis observeras efter fyra månader.
Några vanliga biverkningar av Rogaine är fjällning, klåda, hudutslag, nässelutslag, oönskad hårväxt på andra delar av kroppen, brännande känsla i ögonen, andningssvårigheter, bröstsmärtor och yrsel.