enkla hårvård tips

När du har ett jobb, ett hem och ett hundratal andra saker att hantera, ta hand om något så enkelt som ditt hår kan också bli riktigt tröttsamt. Du har inte tid att olja håret, borsta dig våldsamt igenom det i morgon och på helgerna, om du bor i, och risken är stor att ditt hår kommer förmodligen att få noll uppmärksamhet. Att hålla allt detta i åtanke, beslutade vi att ge dig några enkla tips för att se ditt hår håller sig frisk och vacker.

Här är några enkla tips som du kan följa:
• Borsta håret regelbundet innan du går till sängs varje kväll.
• Undvik att borsta blött hår. Detta kommer att få håret att sträckas och slutligen bryta. Finger-torr, eller använd en bred tandad kam istället för en borste för att försiktigt ta bort knutar.
• Begränsa föning håret. Processen för föning är hårda på håret eftersom det berövar det av fukt.
• Efter en perm, aldrig borsta håret. Istället kamma håret försiktigt.
• Trimma håret en gång i 7 veckor för att undvika kluvna toppar.
• Undvik att dra tillbaka håret ordentligt.
• Använd aldrig ett gummiband på håret som det kan dra och skada håret avsevärt.
• Gå aldrig ut i solen utan att ha huvudet täckt.
• Stimulera cirkulationen genom att massera huvudet med olja som en del vitamin E har lagt.
Detta kommer att göra håret mjukt och silkeslent. Massera hårbotten med fingertopparna i en cirkulär rörelse i minst en halvtimme. Lämna på olja över natten och schampo följande morgon. Detta förhindrar håret från att bli torrt och förhindrar mjäll och hår falla genom att förbättra cirkulationen och stärka hårrötterna.
• Tvätta aldrig håret med mycket hett eller mycket kallt vatten.
• Lär dig att slappna av. Håravfall kan inträffa på grund av stress.
• Om ditt hår är fet, skära ner på stekt mat och fett. Drick mycket vatten.

Ät livsmedel som är rika på vitamin B, C och E. Brist på vitaminer kan också leda till håravfall och för tidigt grånande hår. Äta mycket frukt och grönsaker främst bladgrönsaker hjälper bromsa håravfall. Spenat (palak) och bockhornsklöver (methi) rekommenderas starkt för friskt hår. Indiska krusbär (amla) och mango är hår-vänliga frukt som man ska äta i överflöd (gå lätt på mango men).

Förutom ett rikt födointaget, behöver friskt hår regelbunden rengöring och konditionering för att avlägsna smuts och talg som påverkar hälsan i håret genom att få träffas och stänga porerna. Medan rengöring eller konditionering, är det bättre att använda de nyttiga naturliga baserade professionella hårvårdsprodukter som finns på marknaden. Studier har bekräftat att växtbaserade rengöringsmedel är den bästa formen av hårvård och hårvårdsprodukter tillväxt som behövs för friskt hår.

Om du letar efter bra hårvård och tillväxt se till att du köper dig rätt typ av hårvårdsprodukter som innehåller schampo, rengöringsmedel och ger näring förutom att ta adekvat naturläkemedel och kost näring.

Här är några huskurer du kan prova:

Amla Magi: Regelbunden massage av färsk amla mosade till en pasta kommer att göra underverk. Tillämpningen av denna pastan kommer att förbättra färgen på håret (fördröja nedtonat), hindrar håret från att falla och dessutom har en kylande effekt på hela systemet.

Banana Pack: Färgat hår får påverkas lätt av det kalla vintervädret. Hår blir torr och ser tråkigt, ändarna tenderar att dela upp vilket resulterar i förlust av hår. För att undvika detta behöver du speciella hårbalsam. `Banana Pack” är ett sådant balsam. För att göra detta behöver du:
• Om ett halvdussin mogna bananer, två ägg och en halv kopp öl.
• Mosa bananerna väl och blanda med resten.
• Tillämpa denna i håret – från hårbotten till spetsen.
• Håll balsam i minst en halvtimme innan du tvättar bort det med ett milt organiskt schampo.
• Proteinet i ägg och fuktgivande egenskap av bananer kommer att göra torrt hår mjukt och silkeslent.