7 bästa hemlagad botemedel mot håravfall

Håravfall har ett antal orsaker som stress, dålig kost och felaktig hårvård, men några ändringar i vanor och rutiner kan underlätta betydligt för detta problem. Naturliga håravfall rättsmedel är vad alla skalliga människor söker efter. Med många naturliga botemedel för andra hudbehandlingar och andra krämpor, är naturläkemedel ofta ses som säkrare alternativ än konstgjorda mediciner.

Ett. Fördelarna med att ha tillräckliga mängder av kalcium i kosten är inte bara begränsat till att stärka dina ben och tänder. Rötterna till ditt hår växa också starkare om din kropp får tillräckliga mängder av kalcium i kosten.

2. Separera gulan av ett ägg och massera in det i hårbotten och fördela det jämnt över hela håret längd. Låt gulan kvar i håret i 20 minuter och skölj med kallt vatten. Var försiktig eftersom varmt vatten kommer att koka ägg i håret.

Tre. En annan favorit med dermatologer är lök saft. Bortsett från att vara ett litet illaluktande, har det visat sig vara effektivt mot vissa typer av håravfall som alopecia. Inom två veckor, det märktes en återväxt av hår och över 70% av användarna lök saft upplevt någon ny gruppering av hår.

4. Aloe vera extrakt har en lång historia av användning av de amerikanska indianernas och Maya civilisationer som ett botemedel för skallighet och håravfall. Aloe vera är sällan nämns som en av de naturläkemedel för håravfall men bör inte diskonteras. Aloe kan hjälpa hårbotten genom att balansera pH-nivåer, läka skadad hårbotten områden, och rensa tilltäppta porer. Det är allmänt tillgänglig, giftfria, och prisvärd.

Fem. Den typ av schampo som du använder kan också användas som en kvinnor håravfall förebyggande verktyg. Undvik att använda schampo som är mycket hård och stark, och använda mjukare och lättare schampo istället. Överdrivet med hjälp av en hårtork och bära mössor för en lång tid också leder till håravfall. Förebyggande av håravfall hos kvinnor kan bli framgångsrik genom att undvika överdriven användning av hårtorkar och mössor.

6. Gamla grekerna brukade bada i olivolja för att det klargjorde och återfuktad hud. Det har samma effekt på hårbotten och är ett vanligt naturligt botemedel mot mjäll. Det tar bort bakterier från hårsäckarna och ger håret en frisk bas att växa.

7. Det finns många andra naturläkemedel du kan använda för att ge en bra skjuts för att förbättra tillväxten hår åter. Använda eteriska oljor som lavendel, timjan och rosmarin i en kombination kan fungera. När den sätts på hårbotten eller område bladness med druvkärneolja, har 44% av befolkningen i studier haft viss framgång i förnyelse av hårstrån.