Varför är hår så viktigt

Hair är en av dessa ganska märkliga egenskaper. Potentiellt, växer den över större delen av den mänskliga kroppen. Bland vissa människor, anses detta vara en dålig sak och det måste alla vara rakat av eller plockat. Vissa anser håret så viktigt, att det aldrig kan skäras. Andra gömma undan den i klädesplagg. Ännu mer att göra en del av det, styckning och primping det att upprätthålla en immaculate standard på skönhetssalonger. Variationerna är många. För vissa är denna tradition föddes ur nödvändighet. När tekniken var begränsad och det var svårt att finslipa en skarp kant för rakning eller formning till saxar för kapning, människor valde att värdera sitt hår. Ja, i många tidiga kulturer, var långt hår vara ett tecken på makt. Tänk Samson som förlorade sin makt när hans hår klipptes och du har hår som en symbol för manlighet. Av en tillfällighet, män tappar hår när de blir äldre, så en full hår är också ett tecken på ungdomlighet och vitalitet. Det betyder en kvinna letar efter en partner skulle föredra den unge luden och inte den gamla skallige killen om han inte var förmögen. I själva verket var rikedom ofta en viktig faktor för att ställa in mode. De rika hade råd med dyr teknik för en rakhyvel och sax så de visade sin rikedom genom att uppträda offentligt med ansiktet, och ibland, rakat huvud. I kulturer där den gamla höll makten, var alla tvungna att bära peruker, så att det inte fanns någon diskriminering på grund av mängden hår. Religion inkräktar också med män som krävs för att täcka sina huvuden i sikhism och kvinnor i islam. Detta komplicerar kultur av mode och stil genom att införa en skyldighet om överensstämmelse på de troende.

I modern tid, är västerländska kvinnor inte ska ha kropp och ansiktshår. Herrmode förändringar med identiteten för varje generations förebilder. Yul Brynner gjorde skallighet sexig som kungen av Siam. Idag har vi skådespelare som Patrick Stewart och Terry O’Quinn, sport stjärnor som Baron Davis, och sångare som Seal. Ändå de flesta män verkar frukta den tidiga förlusten av hår. Detta är inte att klandra dem eller hitta fel på något sätt. Det beror helt enkelt på vilket sätt människor i sin närmiljö reagerar på håravfall. Oavsett vad den nationella trenden, kan en eller två personer i grannskapet påverka svaret på gott och ont. Lokal stil ledare kan godkänna och acceptera människor för vilka de är inte hur de ser ut. Andra kan införa normer för klädsel och utseende, håna alla dem som misslyckas med att leva upp till sina höga standarder. Detta gör att varje beslut om håravfall ytterst personlig och mycket insvept i hur trygga människor är i sitt eget skinn.

För de män som är under press att upprätthålla ytliga framträdanden, är propecia drogen av primat. Till skillnad från alla de magiska produkter hypade på internet, har denna drog gått igenom FDA: s fullständiga testsystem och har utvecklats med den formella stämpel av godkännande. Propecia är säker och, om började tidigt nog i håravfall cykeln, effektivt för att förhindra ytterligare förluster och stimulera någon återväxt. Det kommer att hålla steady state för så länge du fortsätter att ta det. Håravfall återupptas när du slutar ta det.