vad är orsakerna till snabba håravfall

De flesta människor tror att håravfall enbart orsakas eftersom du ärvt det från din far, men detta är inte den enda orsaken till skallighet. Det finns ett antal andra faktorer som kan leda till att du drabbas av snabb håravfall, som alla kan vara ännu mer stressande än om du ärvt den. Vi ska titta på några av dessa potentiella orsaker nu.

hormoner

En obalans av hormoner kan vara en orsak till snabb skallighet, det är mer av ett problem hos kvinnor som lider av håravfall. Många kvinnor märker en förlust av hår några månader efter en förlossning, det är på grund av en obalans av vissa hormoner. Detta är normalt en tillfällig form av håravfall, när dina hormoner är i balans då skallighet ska sluta.

kemoterapi

Om du samtidigt behandlas med kemoterapi mot cancer då detta kan vara en orsak till håravfall. Cytostatika är en cocktail av droger, dessa är utformade för att fästa celler i din kropp. Tyvärr kommer de inte bara angriper cancerceller, kommer de fäster också friska celler. Detta innebär att de kommer att attackera dina hårceller, vilket kan orsaka ditt hår att falla ut. Detta kan orsaka hår över hela kroppen för att falla ut, inklusive dina ögonfransar.

Det är inte möjligt att förhindra håravfall under behandling för kemoterapi, vissa människor försöker tillämpa is till håret för att bromsa takten i håravfall. Men om detta verkligen kommer att fungera eller inte återstår att se.

Efter att ha stoppat kemoterapi håravfall bör sluta efter ett par månader. Då håret ska åter växa naturligt utan någon hjälp.

infektion

Mjäll kan faktiskt vara en annan orsak till håravfall. Om du har det här under en lång tid sedan svampen som faktiskt orsakar mjäll kan börja försvagas hårsäckarna och hårbotten. Det finns ett antal andra infektioner, både bakterier och svampar som kan resultera i en förlust av hår. Dessa typer av infektioner är mycket vanliga hos barn, lyckligtvis de är lätta att behandla med anti-bakteriell och anti-svamp läkemedel.

biotin

Biotin är mycket viktigt för ditt hår att växa och bli stark. Om du inte har tillräckligt av detta näringsämne i kroppen då dina hårstrån blir svagare och kan falla ut. För att behandla detta tillstånd skulle du behöva konsumera högre nivåer av biotin. Detta kan tas som ett komplement eller genom att äta mer av vissa livsmedel. Försök att äta mer lever och äggula, båda innehåller massor av biotin.

styling

Det kan vara väldigt roligt att styla håret, men ibland kan orsaka ditt hår att falla ut. Du bör ge ditt hår en paus då och då. Om du vill dra ditt hår tillbaka in i trånga stilar sedan ompröva eftersom detta kan leda till att du går skallig.