vad är hår drar sjukdom

Trikotillomani, är ett medicinskt tillstånd mer känd som hår drar sjukdom. Symtom på Trichotillomani (ofta felstavade som Tricholomania) inkluderar en oemotståndlig och impulsiv lust att dra ut kroppsbehåring. Personer med denna störning dra håret ur sina ögonfransar, ögonbryn, hårbotten eller andra områden av kroppen. Ibland drar omedvetet håret ut och placera den i sin mun. Även om de skadar sig själva mest känner sig hjälplösa att stoppa det.

Vissa drabbade har beskrivit ett gemensamt mönster som kan förklaras i två steg:
Ett. Omedelbart före dra i håret börjar de känna intensiv spänning eller stress.
2. Efter hår drar de känner en omedelbar känsla av glädje och lättnad.

Cykeln upprepas ofta och beteendet kan bli beroendeframkallande sannolikt på grund av känslan av glädje upplevt.

Ingen vet säkert den exakta orsaken till hår drar sjukdom men det tros villkoret innebär både hjärnan kemikalier (som kallas signalsubstanser som kan kontrollera impulser) och / eller beteendemässiga faktorer.

Även hår-dra sjukdomar (eller Trichotillomania) inte har fått en hel del exponering det är naturligtvis en förutsättning för oro för dem som lider med den. En sökning på Internet på ordet “Trichotillomania” avslöjar över en halv miljon listor på ämnet så det måste finnas en massa människor med problem.

Lider av hår drar sjukdomen är förståeligt generad och brukar inte gärna avslöja problemet till någon annan. Deras ovilja att prata om det gör det svårare för dem att få den hjälp de behöver. När de söker hjälp är det i form av terapi, dermatologi och medicinering eller en kombination med varierande framgång. Andra har nått framgång med en alternativ behandling som fokuserar på orsak och inte verkan av rekonditionering nervsystemet att eliminera de tankar och tvångshandlingar.

Oavsett dess ‘orsak Trichotillomania eller dra i håret sjukdom är en dokumenterad sjukdom och dess “sjuka bör inte skämmas eller rädd för att söka hjälp.