håravfall vitamin d

En intressant vitamin som får produceras i huden från direkt exponering för solen figurerar som en annan näringsämne som hjälper till att förhindra håravfall. Vitamin D hjälpmedel i regleringen av kalcium metabolism för starkare ben. Det är ett viktigt näringsämne för växande barn vars kalcium kraven för friska ben kan vara betydande i deras växande år.

De flesta av våra vitamin D krav produceras av huden när den utsätts för solen. Vissa livsmedel innehåller vitamin som fiskleverolja, lax, spannmål och mejeriprodukter.

Ett. D-vitamin i håravfall

Inga vetenskapliga studier har ännu inte visat någon direkt koppling mellan hårväxt och vitamin D. Men observationer tyder på att en brist i det resulterar i rakitis vilket kan leda till håravfall. Dessutom lab studier med möss berövas vitamin D resultat i hela kroppen håravfall.

Vissa experter tror att en brist på vitamin när den kombineras med brister i de fettsyror som omvandlar kolesterol till nytta “goda” kolesterolet, håravfall kan förekomma. Även brist på vitamin D har inte bevisas att resultera i håravfall, kan ha rätt nivåer bidra till att upprätthålla normal hårväxt vilket är vad som behövs för att neutralisera alltför håravfall.

2. Vitamin D risker

Vitamin D är ett fettlösligt vitamin som inte är lätt utsöndras av kroppen när det är för mycket av det. Det är fettlösligt och får lagras tillsammans med överflödigt fett och är känd för att uppvisa toxicitet nivåer som kan medföra hälsorisker för vuxna. Viktminskning kan leda och även håravfall. Vitamin D över produktionen kan få fosfat och överskott på kalcium deponeras i vissa organ såsom njurar och andra mjuka vävnader som kan resultera i calcinosis.

Det är sällsynt att en person får att överdosera vitamin D om han inte äter en massa fiskleverolja. Även överexponering för solen inte leder vitamin överproduktion i huden eftersom hudens melanin innehåll reglerar vitamin D produktion.