5 steg för att sluta dra ut håret – trichotillomania behandling

En variant av tvångssyndrom (OCD), är Trichotillomania ett tvångsmässigt dra i håret eller plockning av Hårrubbningar på kroppen och huvudet. Många drabbade tenderar att fokusera på att dra ut håret från lik av ögonfransar, ögonbryn ögon och i de svåraste fallen, hela kroppen. Som ett resultat av detta tillstånd är den lidande kvar med kala fläckar speciellt på hårbotten.

trikotillomani behandling

Liksom med alla andra beroendeframkallande störning, kan dra ut håret botas med olika kognitiva eller medicinska behandlingar.

Ett. Läkemedel – serotoninåterupptagshämmare droger

Detta är den primära Trichotillomani behandling som läkare använder. Men det är viktigt att patienten får de vitala balanserade näringsämnen som hjärnan behöver för att syntetisera signalsubstanser, annars signalsubstansen nivåerna sjunka och orsaka dra ut håret sjukdom förvärras och även skapa självmordstankar. Därför, sjuka tenderar ofta att använda andra behandlingar.

2. acceptans

Den verkliga nyckeln till att behandla en sjukdom är att acceptera att du har ett problem. Ingen tänker något mindre av dig för att ha Trichotillomania, så anförtror vänner och familj. Ju längre du stannar kvar i garderoben om att dra ut håret, desto längre tid tar det att behandla. Inte bara kommer du accepterar att du kan sluta dra ut håret fysiskt men du kommer också att börja må bättre emotionellt.

Tre. kognitiv terapi

Som läkemedel kan ofta ha dålig, om någon effekt på den sjuke, är den bästa Trichotillomani behandling behandlar den psykologiska aspekten av oordningen. När du har accepterat problemet, prata med en kurator, släkting eller en vän och börjar förstå sjukdomen. Detta är känt för att verkligen hjälpa till att bota dra ut hår och kan ha fantastiska resultat på mindre än sex månader.

4. känslomässiga triggers

Känslomässiga triggers såsom tristess, stress, ångest, depression, låg självkänsla och smärta är vad som gör trichotillomania behandling mycket svårt. Många drabbade oroa sig för vad folk kanske tror som bara bygger på deras oro och förvärrar problemet. Genom att hålla en dagbok och anteckna hur man känner innan du drar ut håret, kan de upptäcka avtryckaren till varför de är hår drar och fokusera på att stoppa denna trigger.

Fem. avkoppling

Metoder såsom meditation och hypnos har visat sig hjälpa vissa sjuka. Vad är viktigt är att du lär dig att slappna av och befria dig från alla ångest, stress eller känslomässiga ångest. Ju tidigare du förstår varför du har detta problem, desto snabbare kommer du bli fri från att dra ut håret.
Har ingen bevisad bot för att dra ut håret, är Trichotillomani behandling handlar om att acceptera och förstå sjukdomen. Genom att använda stöd omkring dig och lära sig att slappna av, desto snabbare kan du bota avtryckaren till ditt hår drar.