3 viktiga hårväxt vitaminer – Förstå sina funktioner och fördelar

De som vill växa frisk och skinande hår bör bli medvetna om de olika vitaminer hårväxt. Dessa vitaminer är viktiga element som kan främja en frisk hårbotten och stimulera hårväxt. Det finns olika hår produkter såsom schampo, balsam, krämer hår och serum som innehåller dessa hår vitaminer. Därför är det viktigt att kolla vad som finns i den produkt som du använder för att se till att ditt hår kommer att få alla vitaminer och näringsämnen den behöver.

En av de viktigaste vitaminerna hårväxt som kan hittas i olika hårprodukter är vitamin B. Om du ständigt köpa dina schampo och balsam, kanske du redan har råkade på en produkt som säger “med B-vitaminer”. Dessa produkter är oftast mycket bra val för ditt hår eftersom B-vitaminer är kända för att ha egenskaper som stimulerar hårväxt, minska förekomsten av håravfall och ger näring åt hårbotten.

Dessa B-vitaminer som är bra för håret är, Inositol som förhindrar håravfall, niacin eller vitamin B3, som främjar god blodcirkulationen i hårbotten som kan stimulera frisk hårbotten och hårväxt, Panthenol och vitamin B5 som faktiskt hjälper till att stoppa håravfall och också stöd i re-odling av hår, biotin, som också förhindrar både tidigt håravfall och grånande hår och vitamin B6 och B12, som är både väsentliga för upprätthållandet glansigt och friskt hår.

Det skall förstås att B-vitaminer är också viktiga i kosten. Även om de kan hittas i olika hårvårdsprodukter, det finns också flera val av mat som är naturligt rikt på B-vitaminer. Dessa livsmedel innehåller färsk frukt, ägg, fisk, kött, mjölk, fullkorn och kalkon. B-vitaminer ackumuleras inte i kroppen eftersom de klassificeras som vattenlöslig. Så om du är medveten om att ta så mycket vitaminer hårväxt som du vill, kan du äta mat som är rik på B-vitaminer och använda produkter som också innehåller dessa vitaminer för att säkerställa att du får tillräckligt.

Vitamin E är likaledes en av de viktigaste vitaminerna hårväxt. E-vitamin tillskott är allmänt tillgängliga på marknaden och har andra hälsa och förmåner wellness bortsett från att förhindra håravfall och främja tillväxten av friskt hår.

Vitamin E ger näring också hårbotten vilket gör det friskare och mindre benägna till torrhet. Det är en potent antioxidant som bekämpar fria radikaler som kan skada kroppens celler. Den har egenskaper som kan öka blodcirkulationen i hårbotten och därmed öka tillgången på näringsämnen till hårsäckarna för friskare och starkare hår. Mat källor för vitamin E är gröna, bladgrönsaker, nötter och fullkornsprodukter.

Vitamin A, när det tas i rekommenderade doser, kan också främja friskt hår och hårbotten. Det är mycket fördelaktigt att hårsäckarna eftersom det kan hålla hårrötterna smörjas. Av denna anledning, är vitamin A också betraktas som en av de vitaminer hårväxt. Men var noga med att inte ta långt över den rekommenderade dosen eftersom för mycket vitamin A är inte bra för kroppen heller.