propecia för manligt håravfall

Det finns många mediciner som kan hantera manligt håravfall. Ett välkänt läkemedel som är känd som Propecia. Denna speciella läkemedel är speciellt utformat för att hjälpa män som upplever manligt håravfall. I kliniska studier, ökade hår räkna under det första året och bibehölls i de som tog Propecia under 24 månader. Om du vill ta Propecia, är det bra att veta hur detta läkemedel eventuellt kan hjälpa dig i ditt håravfall.

Propecia, i allmänna termer kallas Finasteride. Det är känt för att hjälpa män som har att göra med manligt håravfall, även känd som DHT. Denna speciella mönster av skallighet och håravfall är känd för att direkt påverka män på grund av genetik som ärvs från både sin mamma och pappa. Generna orsaka hormonet av DHT för att reagera med de enzymer som finns i hårbotten och håret regionen. När detta händer, börjar håret att tunna och så småningom orsakar på att falla ut helt.

Propecia är ett receptbelagt läkemedel som har visat sig vara mer effektivt hos män än hos kvinnor. Propecia kommer att interagera med manligt håravfall genom att lägga till en androgen hormon som en möjlig behandling. Detta kommer sedan att balansera ut med enzymerna och andra kemikalier som orsakar håravfall.

Kvinnor får inte använda Propecia när de är gravida eller hoppas på att bli gravid. Propecia kan potentiellt orsaka rubbningar av det manliga barnets könsorgan, ett tillstånd som kallas hypospadi. Dessutom bör kvinnor inte hantera krossade eller brutna tabletter när de är gravida eller kan tänkas bli gravid.

Propecia är FDA godkänt. Trots detta, det finns biverkningar att ta Propecia. På grund av den extra hormonet, har en liten andel män rapporterades mindre lust för sex och svårigheter att uppnå en erektion och / eller en minskning av mängden sperma.

Det kan också vara möjliga allergiska reaktioner som uppstår, som kan noteras från utslag, klåda eller irritation som sker. Om du ska följa något av dessa symptom, är det bäst att sluta ta medicinen och kontakta din läkare innan du fortsätter med recept.

Propecia är ett av flera mediciner som finns tillgängliga för dem som arbetar med manligt håravfall. Tala med din läkare för att ta reda på mer om Propecia om du är intresserad av att använda denna medicin för att hjälpa dig i din behandling av fallande hår. Att veta vad dina alternativ är och utvärdera dina risker, kommer att se till att du gör det bästa valet möjligt för att behandla din manligt håravfall.