håravfall orsakas av sköldkörteln

Kroppen har en egen mekanism för att skydda sig själv. När den befinner sig i kris, några av de första saker som stänger är hårsäckarna. De går in i vila eller telogena fasen i syfte att omdirigera kroppens energier till där de bäst kan användas för självbevarelsedrift. Dålig kost, svarar på medicinering, kirurgi och sjukdomar har denna effekt. Håravfall kan vara bara ett symptom på något mer olycksbådande. I fallet med glandular störningar, kan du förvänta dig håravfall orsakas av problem med sköldkörteln.

Gallring av hår kan utlösas både av en överaktiv sköldkörtel eller en underaktiv en. Det är viktigt att du rådgöra med din läkare för att få en korrekt diagnos. En serie lab test kan bekräfta din sköldkörtel skick och rätt medicinering kan förskrivas.

sköldkörteln problem

En patient klagar över håravfall till en läkare genomgår oftast en sköldkörtel test för att utesluta detta. Det finns i allmänhet två typer av sköldkörtelrubbningar antingen som resulterar i håravfall och hämmad hårväxt. Dessa sjukdomar har att göra med thyroxin, ett hormon som produceras av sköldkörteln som deltar i kroppens ämnesomsättning, proteinsyntes och påverkar fysisk tillväxt och utveckling.

Ett. Hypotyreos händer när det finns underproduktion av hormonet tyroxin. Sköldkörteln producerar inte tillräckligt för vad kroppen behöver.

2. Hypertyreoidism eller Graves sjukdom händer när det överproduktion av thyroxin hormon. Människor som lider av någon form av auto-immuna sjukdomar kommer sannolikt att vara mer sårbara för hypertyreos.

Håravfall kan vara minimal till svår beroende på graden av hormonell överproduktion eller underproduktion. Lyckligtvis är det värt att notera att håravfall orsakas av sköldkörtelrubbningar är vändbar med rätt medicinering. Men om inte rätt diagnos är klar, kommer ditt håravfall fortsätter tills orsaken har behandlats.