håravfall är dåligt tecken för kvinnor

Håravfall hos kvinnor är inte ett gott tecken eftersom det är ovanligt. Merparten av tiden, finns det en underliggande medicinsk implikation som går med håravfall.

“Ofta är dessa kvinnor lider också med polycystiskt ovariesyndrom, [ett vanligt hormonella problem hos kvinnor], och ibland deras håravfall är den enda uppenbara tecknet”, säger Ricardo Azziz, MD, chef för Centrum för Androgen-relaterade sjukdomar vid Cedars Sinai Medical Center i Los Angeles.

Dessutom finns det vissa typer av autoimmuna sjukdomar som drabbar kvinnor. Det resulterar i en något annorlunda och ofta mindre dramatiska håravfall problem kallas alopecia areata. Detta är ett inflammatoriskt tillstånd som orsakar håret att komma ut i klumpar eller plåster.

Vissa kvinnor kan också utveckla ett tillfälligt problem håravfall kallas telogen effluvium. Telogen effluvium är en förändring i det naturliga hårväxt system som ofta följer förlossning, Crash diet, kirurgi, eller en traumatisk känslomässig händelse.

Ytterligare andra kan lida av sköldkörteln störningar, anemi, eller ens kronisk sjukdom. Viss användning av vissa läkemedel kan också orsaka håravfall hos kvinnor som ofta är odiagnostiserade.

Av detta skäl, specialister säger att det är viktigt för alla kvinnor att veta orsaken till deras håravfall innan de söker behandling.

“The No 1 regeln om behandling av håravfall hos kvinnor är att få rätt diagnos – om det finns en underliggande fysiska problem måste det åtgärdas först”, säger Reed. Ofta, säger han, som kan utesluta behovet av ytterligare håravfall behandling. Han råder då kvinnor att se en läkare som specialiserat sig på kvinnliga mönster skallighet. Detta sätt att läkaren kan kontrollera eventuella underliggande medicinska tillstånd via blodprover, eller vid behov, en hårbotten biopsi.

Med rätt diagnos, kan kvinnor behandlas därefter. Under tiden kan de be om en lämplig hårersättningsbehandlingar metod för att täcka gallring hår. Det är mest troligt att kvinnor tar åtgärder för att täcka gallring hår som det skapar ett problem i deras fysiska utseende och påverka deras självförtroende.