förebygga och bota skallighet naturligt

En vikande hårfäste eller gallring hår i en lapp över bakhuvudet har visat sig orsaka mer oro, brist på självförtroende och påverka en människas självbild mer än något annat i en människas liv. Varför händer det? Genetik kan spela en roll i varför, genom ett hormon. Andra orsaker till skallighet kan inkludera en brist på järn (anemi), en under aktiv thyroid, vissa receptbelagda läkemedel, en svamp hårbotten infektion eller även stress. Den främsta orsaken till håravfall är dock DHT hormonet.

Dihydrotestosteron, eller DHT, är en androgen hormon och ökningen av detta hormon i en mans kropp kommer leder till håravfall. Detta hormon förekommer i den manliga kroppen för normal manlig utvecklas innan födseln och under puberteten, reglering av hårväxt och för sexlusten. I fråga om att håravfall, om det finns ett övermått av DHT i hårbotten, kommer det samlas på hårsäckarna och blockera överföringen av blod till hårsäcken. Hårsäckarna får de näringsämnen den behöver för att växa och bli frisk från denna blodtillförsel. Så om blodförsörjningen är avskuren till hårsäcken, kommer hårsäcken dör av undernäring och krympa. När detta sker mer och mer över huvudet, tunnar ut håret och sedan med tiden helt försvinner.

För att lösa denna situation kan en minskning av DHT hormon måste åstadkommas. Det finns syntetiska droger tillgängliga via recept att minska DHT, men de kan orsaka olika otäcka biverkningar och användningen av dessa läkemedel föreslås inte. Så finns det något annat att använda?

Ja. Det finns naturliga lösningar på denna situation. De minskar naturligtvis nivån av DHT i kroppen och samtidigt inte ge biverkningar eftersom de är naturliga produkter. Här är tre av de mest effektiva naturliga behandlingar håravfall att välja mellan.

Saw Palmetto är en växtbaserade behandling för att förhindra DHT. Saw Palmetto blockerar omvandlingen av testosteron från formning till DHT naturligt. Pumpafrön är ett annat komplement som hjälper levern att bryta DHT ner så det inte kan användas i kroppen. Slutligen förhindrar zink också testosteron processen att förvandlas till DHT.

Sök hälsokostbutiker, naturläkemedel butiker eller på nätet för blandningar i kombination med dessa tillskott för att optimera återföring av manligt-mönstrade skallighet.

Om skallighet orsakas av någon av de övriga faktorerna, försöka korrigera hälsotillstånd för att få tillbaka håret. Med järnbrist, enkelt hitta ett bra komplement kvalitet järn. En under aktiv sköldkörteln bör ses och vårdas under ledning av en läkare och då problemet bör lösas. Om en biverkning av ett läkemedel som för närvarande tas, tala med läkare om att byta läkemedel. En svamp hårbotten infektion kan lämna permanenta skador, men samråd med en hud specialist kan avslöja behandlingsalternativ. Stress är ett svårare problem att ta hand om. Sitta ner och arbeta fram en handlingsplan för att bäst minska stressen i livet är ett alternativ. Tappar hår på stress kan vara ett tecken på att det tar en vägtull på hela kroppen inte bara håret och omvärderar dagliga livet och / eller arbete kan vara i ordning innan något mer allvarligt händer.