varför kvinnlig skallighet inträffar

För närvarande är kvinnlig skallighet ett allvarligt tillstånd som alltmer blir ett problem. Omkring 30 miljoner kvinnor i alla åldrar drabbas i USA, och det finns fler av dem över hela världen. Om du tror att du börjar tappa håret vid en onormal takt, bör du börja ta förebyggande åtgärder för att hålla den från att bli värre.

Normalt växer håret med en hastighet av ungefär en halv tum varje månad. Tillväxten fortsätter i två till sex år, varefter håret går in i en viloperiod. Det faller sedan ut efter detta och nytt hår växer tillbaka på sin plats. Således, är håravfall faktiskt en del av den normala cykeln. Kvinna skallighet uppstår när nya håret inte växa tillbaka i de tomma hårsäckarna. Efter en tidsperiod, några av hårsäckarna dör även, medan andra blir oförmögen att producera eller bibehålla normal tillväxt av hår.

Vissa kvinnor är genetiskt benägna att håravfall än andra. Ett antal hormoner stör den normala cykeln hårväxt och resultatet är gallring hår. Dessa hormoner kallas testosteron, dihydrotestosteron eller DHT och androstendion. Hormonerna är faktiskt manliga hormoner men de kan också finnas i den kvinnliga kroppen i mindre koncentrationer.

håravfall hos kvinnor

Läkare brukar hänvisa till kvinnlig skallighet som kvinnliga mönster håravfall. Detta är dock en bred kategori, vilket tyder på att det finns många orsaker som är relaterade till den. Dessa kan inkludera hormonreceptorer och blockerare enzym. Eftersom mönstret är normalt sprids, kan du finna det omslutande toppen av en kvinnas huvud. Webbplatser för webbplatser hormonreceptorpositiva och enzymer skiljer också på olika ställen i hårbotten.

Andra orsaker som är förknippade med kvinnor håravfall inkluderar en kvinnlig hormonell tillstånd som kallas polycystiskt ovariesyndrom. Särskilda störningar i det autoimmuna systemet orsakar hårbotten inflammation som gör håret växa i klumpar eller plåster. Den normala tillväxtmönster av en kvinnas hår kan också påverkas av förlossning, allvarlig känslomässig stress, blodbrist, Crash Diet, droger och sjukdomar i sköldkörteln.

På grund av olika orsaker, är det viktigt för kvinnor som lider av väsentlig förlust av håret för att få rätt diagnos avseende deras tillstånd. De ska ta reda på om det finns någon bakomliggande sjukdom som orsakar kvinnlig skallighet och som skulle kunna behandlas först. Detta kan bestämmas genom att ta ett blodprov eller om så erfordras, en biopsi av hårbotten.