utforska de olika hår alternativ förlust behandling

Håravfall är en naturlig del av åldrandet, och är något som händer så gott som varje människa – och även en del kvinnor – när de blir äldre. Mer än hälften av alla män kommer att drabbas av någon form av manligt håravfall med den tid de når 50. Även i de senaste åren, var skallighet sågs som något att skämmas över, de senaste åren har det blivit ses som allt mindre av en skuld på grund av populariteten av kala aktörer såsom Bruce Willis, Jason Statham och Ben Kingsley. Trots detta har många män verkar fortfarande ha problem med att acceptera sin skallighet och detta kan så småningom leda till psykiska problem som förlust av självkänsla. Detta förklarar varför håravfall behandling industrin är en av de största i USA, med 1 miljard dollar i årlig försäljning.

För närvarande finns det bara två FDA-godkända behandlingar för skallighet – minoxidil och finasterid. Minoxidil, som säljs över disk under varumärket Rogaine, är enligt uppgift ett effektivt sätt tar både en vikande hårfäste och skallighet på hjässan. Dock har Rogaine allvarliga biverkningar, den vanligaste av dessa är kliande hårbotten och mjäll, när läkemedlet appliceras lokalt, och snabba och oregelbundna hjärtslag, yrsel och svullnad av ansikte och extremiteter när det tas oralt. Finasterid, å andra sidan, är endast tillgänglig genom recept och har sexuella biverkningar som inkluderar impotens, erektil dysfunktion och onormal sädesavgång.
Om du har råd med kostnaden, kan du överväga laserbehandling håravfall. Dessa förfaranden använder laser för att stimulera hårväxt i hårbotten och ökar blodflödet till hårbotten. Minst 25 behandlingar kommer att krävas, en gång i veckan, och varje behandling kommer att kosta runt $ 80. Dessutom kan din hudläkare rekommenderar användning av ett “laser-kam” apparat hemma för att komplettera in-kontoret behandlingar. Denna enhet är borstat genom håret och administrerar extra ljusterapi.

De berörda om biverkningar av medicinering kan överväga naturliga alternativ, som inte bara är säkra utan hänsynsfullt billigare än droger. Omega-3-olja, till exempel, kommer att minska svullnad och inflammation i hårbotten och därmed behandla skallighet. Du kan använda den genom att sätta Omega-3-rik rapsolja eller sojaolja direkt till din hårbotten, ta tillskott fiskolja, eller öka mängden fisk som tonfisk, lax och öring i din kost.

Örter som rosmarin och salvia är också effektiva för att hantera skallighet och appliceras topiskt. Rosemary minskar mjäll utbrott som kan leda till skallighet samtidigt förbättra blodcirkulationen i hårbotten. Saw Palmetto, å andra sidan, tas oralt, men rekommenderas endast för män, nässlor rot extrakt används för att behandla kvinnors håravfall. Andra örter som kan användas som en effektiv håravfall behandling inkluderar Aloe Vera (gnugga sönder bladen direkt på din hårbotten), ingefära (koka fem skivor ingefära i vatten i tio minuter och skölj sedan håret med den resulterande lösningen) och gurka (dryck ett par glas gurka juice varje dag). Som en förebyggande åtgärd, kan du massera även hårbotten för tio till femton minuter precis innan du går till sängs, från hårfästet och arbeta dig fram till din nacke.