propecia-en komplett lösning för problem håravfall hos män

Propecia är FDA godkänd endast en gång om dagen piller för behandling av vissa typer av manligt håravfall. Propecia består av 1 mg finasterid, som är en syntetisk antiandrogen, en substans som hämmar de biologiska effekterna av androgena hormoner. Enligt dess karaktär av arbete, förhindrar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosteron (DHT), den viktigaste orsaken till håravfall genom att hämma enzymet typ II 5-alfa-reduktas, som ansvarar för omvandlingen.

Förutom behandling av manliga mönster håravfall, är Propecia också betraktas som en idealisk behandling för prostatacancer och godartad prostatahyperplasi. Effektiviteten av Propecia för behandling av alla dessa sjukdomar är bevisat genom olika separata kliniska prövningar.

Eventuella biverkningar – Det finns biverkningar förknippade med användning av Propecia, men de förekommer i en mycket mindre andel av de patienter som det innebär att de är mycket ovanliga. Biverkningar som erektil dysfunktion och gynekomasti (bröstkörteln utvidgningen) upplevdes av endast 2% av patienter som deltar i kliniska studier. Om du också tar Propecia för håravfall behandling och upplever sådana biverkningar, ta det inte lätt och rapportera din läkare omedelbart.

Propecia kan orsaka allergiska reaktioner även gillar utslag, klåda, svullnad av läppar och ansikte. I sådana fall bör du ringa efter en akut hjälp. Det bör noteras att Propecia är håravfall behandling medicin endast för män, inte för kvinnor och barn.

Andra beredningar – Finasterid, den viktigaste ingrediensen i Propecia kommer också i andra preparat som heter Proscar, Fincar, Finpecia, Finax, Finara, Finast, Prosteride och många andra.

Propecia ska inte tas i större mängd och under längre tid än rekommenderas. Den kan tas med eller utan mat. Man får inte missa en enda dos för att få förväntade resultat. Om du tar någon annan medicin för något annat hälsoproblem, är det mycket viktigt att diskutera det med läkare innan du börjar med Propecia för att undvika skadliga läkemedelsinteraktioner.

Propecia har gynnat många människor i förebyggande av håravfall och även hår åter växa. Det är en av de mest effektiva kontrollsystem hår falla mediciner upptäckts hittills. Läkare har en stark tro på effektiviteten i Propecia som det backas upp av olika kliniska studier.