hantera håravfall

Håravfall tolkas som förlusten av en betydande mängd hår någon gång i ditt liv. Eftersom det finns många orsaker till håravfall, en del är tillfälliga och, vissa är permanenta. Håravfall är mycket varierande.

Vissa människor upplever det och andra inte, även om de tar samma läkemedel. Håravfall är ett känslomässigt smärtsamt tillstånd för kvinnor. Villkoret för håret är viktigt för att upprätthålla goda utseende och vara attraktiv. Manliga mönster skallighet är den mest vanliga skyldige av håravfall hos män. De som har denna typ av håravfall brukar ha hade det gått ner. Manlig alopeci är particularised av en vikande hårfäste eller håravfall på toppen av huvudet. En motsvarande typ av håravfall hos kvinnor, kvinnliga mönster håravfall, resulterar i håravfall på vertex (överst) av huvudet, men normalt är mindre drastisk än den för män. Manliga mönster håravfall påverkar olika delar av befolkningen i olika takt, dock främst på grund av genetiken av denna situation. Upp till hälften vita män kommer att gå igenom håravfall någon gång i sitt liv, i kontrast grupper såsom japanska och kinesiska män har bland de minsta grupperna för att utveckla denna sjukdom.

Håravfall är faktiskt en sjukdom som resulterar från kroppen angriper sig själv. Den mänskliga kroppen gäller hårsäckarna som något som växer för fort, så det varnar vita blodkroppar, leukocyter, att attackera dina hårsäckar (som den anser vara främmande inkräktare).

DHT är känt för att krympa hårsäckar, och kan orsaka partiell eller fullständig håravfall. DHT skapas när Testosteron omvandlas till DHT i form av den 5-alfa-reduktas-enzym. Det slutliga resultatet av denna kedja av händelser är håravfall.

Behandlingen kan hjälpa lite hår att växa tillbaka och förhindra fler från att falla ut, men du förmodligen inte kommer att få allt ditt hår tillbaka. Och behandlingen inte fungerar för alla. Behandlingen kan ge män och kvinnor i alla etniska bakgrunder ett mer ungdomligt utseende. All bearbetning behandling, bortsett för transplantation, måste fortsätta att stödja förbättringar i hårväxt.

Alopecia areata är inte en livshotande sjukdom. Det orsakar inte någon fysisk smärta, och människor med villkoret är allmänt friska annars. Alopecia är resultatet av kroppens immunförsvar hår och misstar folliklar som inkräktare och attackerar dem, förhindra hårväxt i området. Även om det oftast börjar med fläckar av håravfall, kan det utvecklas till en mer total håravfall på huvudet (alopecia totalis) eller till och med över hela kroppen (alopeci Universalis).

Telogen effluvium är den extrema håravfall som manifesterar 04:59 månader efter graviditeten. Detta är inte ovanligt, slående upp till hälften av alla kvinnor, men liksom många förändringar under graviditeten, är det tillfälligt. Telogen effluvium kommer att avhjälpa på egen hand i ett par månader.

Den gallring av hår kan vara, och måste bekämpas. Ett

förbises håravfall problem kommer bara bli värre, men om behandlas tidigt kan man förvänta sig att se resultat nästan immediately.It måste beaktas att håravfall kan också vara en föregångare till en underliggande sjukdom, ännu oupptäckt. Gallring av hår kan vara ett tecken på obalans i sköldkörteln. Även om sköldkörtelsjukdom är relativt sällsynt i unga, kan det vara värt att nämna att din läkare.