vitaminer för håravfall – stoppa håravfall på dess spår

Vitaminer för håravfall kan hjälpa människor som lider av tillståndet stoppa den från att förvärras. Det har varit känt att en brist på vissa vitaminer och mineraler i hög grad bidra till håravfall. Men de som upplever långsiktiga håravfall lider tillståndet genom sina gener.

För att bekämpa håravfall, är det nödvändigt att du stimulerar din hårbotten för att förbättra blodcirkulationen till hårsäckarna. Stimulera din hårbotten kan komma i form av en massage som ökar blodflödet samt. Genom stimulering, främja en frisk hårväxt. Förutom att stimulera din hårbotten, bör du också ta i vissa näringsämnen som behövs för att ditt hår att växa frisk. Du kan antingen ta dessa näringsämnen i kompletterande form eller så kan du helt enkelt inkludera dessa i din kost genom att äta mat som innehåller det.

Till exempel, B-vitaminer är viktiga hår vitaminer. De behövs för optimal tillväxt av ditt hår. Om du vill se till att ditt hår växer friskt, bör du inkludera i din kost en mängd olika livsmedel som innehåller B-vitaminer som ägg, bönor, ärtor, nötter, sojabönor, morötter och blomkål. Det rekommenderas även att du tar en vitamin B-komplex tillskott plus de andra B-vitaminer som B3, B6 och B5 för att få bästa resultat.

C-vitamin är ett annat vitamin nödvändig för friskt hår. Den ansluter sig till listan över vitaminer för håravfall eftersom det förbättrar blodcirkulationen till hårsäckarna. Det förbättrar också din allmänna hälsa hår. Den rekommenderade dosen för C-vitamin intag är minst 3, 000 mg dagligen.

Du bör också ta biotin om du vill stoppa håravfall. Det är ett vitamin som hjälper till att ge dig bra hår samt stor hud. Du kan antingen ta det som tillskott eller infoga livsmedel rika på det i din kost. Om du väljer det senare, se till att du äter en generös mängd brunt ris, valnötter, gröna ärter, öljäst, och solrosfrön. Men om du hellre skulle ta det som ett komplement, se till att du förbrukar 3 doser om 50 mg vardera per dag. Det finns också hårvårdsprodukter som innehåller biotin som du kan använda.

En annan vitamin som är bra för ditt hår är vitamin E. Vitamin E ökar mängden syre som transporteras i blodet för bättre cirkulation. Det ökar också immunsystemet, som förbättrar hårets tillväxt. Den minsta dos av vitamin E för att ta dagligen är 400 IE.

Andra näringsämnen som järn, zink, jod, koppar, och lysin kan också förhindra håravfall. Taget med vitaminer för håravfall, resultatet är bara fantastisk.