topp 9 vitaminer för friska och starka hår

Numera är vitamin regimer blir mer och mer populärt. För en sådan ordning som särskilt anläggs för håret det tar från 2 till 3 månader för att se tydliga resultat i ditt hår tillstånd. Du kan gissa att konsekvensen och tålamod är mycket viktigt. En annan mycket viktig sak är att rådgöra med din läkare innan du börjar ett vitamin-program, särskilt om du har healt frågor.

Så här är det Top 9 Vitaminer för friska och starka hår:

Vitamin A – Detta är den antioxidant som hjälper produktionen av friska talg i hårbotten. Det kan hittas i: fiskleverolja, mjölk, ost, kött, ägg, broccoli, vitkål, morötter, spenat och vissa frukter såsom aprikoser och persikor. Rekommenderad daglig dos: 5 000 IE.

VARNING! Daglig dos högre än 25 000 IE är mycket giftigt och kan orsaka allvarliga håravfall och andra hälsoproblem.

Vitamin C – En annan antioxidant som är ansvarig för att upprätthålla hud och hår hälsa. Livsmedel som består vitamic C: citrusfrukter, kiwi, jordgubbar, ananas, tomater, cantaloupemelon, paprika, potatis och mörkgröna grönsaker. Rekommenderad daglig dos: 60 mg.

Vitamin E – antioxidant som styr och förbättrar blodcirkulationen i hårbotten. Kan finnas i: kallpressade vegetabiliska oljor, soybeams, råa frön och nötter, vetegroddar olja, torkade bönor och gröna bladgrönsaker. Rekommenderad daglig dos: Upp till 400 IU.

VARNING! Vitamin E har förmåga att höja blodtrycket och minska blodkoagulering. Personer med problem med blodtrycket måste samråda med sina personliga doctros innan vitamin E-rika tillskott.

Biotin – detta vitamin stöder produktioner av keratin och är kapabel att förhindra nedtonat och håravfall. Biotin finns i: öljäst, fullkorn, lever, ris, mjölk och äggulor. Rekommenderad daglig dos: 150-300 mikrogram.

Inositol – stärker hårsäckarna på cellnivå. Livsmedel: fullkorn, öljäst, lever och citrus fruits.Recommended daglig dos: upp till 600 mg.

Niacin (aka Vitamin B3) – detta vitamin främjar hårbotten cirkulationen och kan hittas i följande livsmedel: öljäst, fisk, kyckling, vetegroddar, Turkiet och meat.Recommended daglig dos: 15 mg.

VARNING! Med mer än 25 mg Vitamin B3 en dag kan resultera i “niacin flush” som är en tillfällig värmekänsla på grund av hög blodkroppar dialiation.

Pantotensyra (aka vitamin B5) – bromsar och förebygger grånande och håravfall. Mat källor: öljäst, inälvsmat, fullkornsflingor korn och äggulor. Rekommenderad daglig dos: 4-7 mg.

Vitamin B6 – förhindrar håravfall och hjälper till med produktionen av melanin (som ger håret dess färg) Vitamin B6 finns i: lever, öljäst, fullkornsflingor korn, grönsaker, äggula och orgel meats.Recommended daglig dos:. 1,6 mg

VARNING! Höga doser av B6 kan orsaka domningar i fötter och händer.

Vitamin B12 – stong Preventor av håravfall. Mat källor: fisk, ägg, mjölk och kyckling. Rekommenderad daglig dos: 2 mg.