symptom på håravfall

Håravfall eller skallighet blir bland de vanligaste problemen med människor. Detta beror på att många fler aspekter bidrar till det förhållande som tidigare. Kallad “alopecia” av experter, kan håravfall delas in permanent och kortsiktiga skallighet beroende på skick individen befinner sig i.

Proffs tror att det vanligaste typen av alopeci kallas, håravfall eller “androgen alopeci. Det är sagt att den här typen av håravfall skick har en inverkan på nästan en tredjedel av de män och kvinnor världen över. Det eländiga sak om detta är att det är permanent, vilket innebär att det finns inget sätt att gå tillväga, men för att klara det.

Upptäcka tecken och upplysningar

När en person förlorar minst hundra bestånd av hår per dag, anses det vanliga. Men när han eller hon förlorar mycket mer än så förväntade mängden tillsammans med uppenbara symtom som exempelvis gallring av hår, ett hårfäste som är vikande, och skallighet fläckar i vissa områden på huvudet, då kanske du lider av håravfall.

Undersökningar visar att ärftligt håravfall kan gälla både män och kvinnor men symtomen skiljer sig på vissa sätt. Bland män börjar gallring av håret vid tinningarna samt i kronan. I slutändan är det beräknat att de kommer att vara antingen helt skallig eller delvis skallighet. Hos vuxna honor är mindre håravfall projiceras och även om det är på samma sätt vikande hårfäste längs pannan och tempel, kommer de inte absolut gå skallig som vuxna män gör.

Mönstret skallighet hos män är vanligt att börja vid en sådan tidig ålder även före sina unga år. Detta tillstånd kan kännetecknas av en vikande hårfäste-speciellt vid tinningarna-och håravfall på toppen av individens huvud. I slutändan, kan personen vara helt eller delvis skallig. Symptomen av ärftlig håravfall hos män består av gallring eller förlust av hår står start i fronten eller pannan, på kronan, ned till sidorna av individens hårfäste.

Vissa vuxna kvinnor börjar tappa hår på tonåren men de flesta av dem som har håravfall inte. Detta skulle förmodligen ske under deras mitten tjugoårsåldern till tidiga trettiotalet. Inte som hos vuxna män, börjar ärftligt håravfall i fullvuxna honor med gallring framsidan eller pannan ner till kronan. Vad skiljer den nedärvda mönster skallighet hos båda könen är att håravfall hos kvinnor är bara delvis och att de inte lider av total håravfall.

Förutom mönster skallighet, är en annan permanent typ av håravfall det “cicatricial alopecia” eller ärrbildning alopeci som orsakas av svullnad i hårets folliklar. Detta ger ärr som hämmar tillväxten av den nya uppsättningen av hår.

När det gäller kortsiktiga håravfall, är den vanligaste kallas “alopecia areata” där skallighet börjar från en liten och rund lapp och kommer att växa i storlek, den “telogen effluvium” som inträffar plötsligt och kännetecknas av gallring utan fläckar; “Traction Alopecia”, som orsakas av att ändra frisyr som ut för mycket stress i hårbotten och skapar kala fläckar speciellt mellan raderna i håret, och “trichotillomania”, som orsakas av ett psykiskt problem där individen inte kan hjälpa honom eller hon själv från att dra ut hårstrån från hårbotten och i olika delar av hans eller hennes kropp.