propecia, en bana för hårväxt

En håravfall från 20 -35 strängar är dagligen normalt och vanligt förekommande. Problemet stiger när det finns en överdriven utsöndring, till detta kan resultera i fullständig skallighet på nolltid. Det är när gallring hår blir uppenbara, de flesta människor blir oroliga hår restaurering processen. Och i ångest eller depression de börjar experimentera med olika produkter.

Det är ett faktum att 90% av håravfall beror på genetiskt problem och resten beror på något metabolisk dysfunktion som går inuti vår kropp. Men läkarvetenskapen har framgångsrikt visat att genom korrekt medicinering man kan inte bara stoppa håravfall men också regrew dem till viss del.

En av de viktigaste orsakerna till håravfall beror på utsöndring av ett hormon som kallas dihydrotestosteron (DHT). Det krymper hårsäckar och minskar mängden hår på huvudet. Så när det finns en ökning i DHT sekretion ett mänskligt huvud börjar förlora hår och när DHT nivå i hårbotten minskar, cykeln av stopp håravfall och i många fall nya tillväxten av hår återupptas.

Detta är vad Propecia gör, minska mängden DHT från vår hårbotten. Den viktigaste ingrediensen i Propecia är Finasteride. Det hämmar direkt bildandet av DHT och under en period av avsevärd tid, det minskar nivån av DHT tillräckligt, vilket minimerar dess effekter på våra hårsäckar.

Som med alla läkemedel, kan finasterid också orsaka biverkningar till en minoritet av användarna. FDA försöken rapporterade en 2% incidens av varierande biverkningar men dessa tenderar att upphöra eftersom kroppen får justeras till drogen efter en tidsperiod. Några av dess biverkningar eller symtom är hudutslag eller svullnad av läppar.

Propecia är receptbelagt. Så det bästa man kan göra är att rådfråga din hudläkare innan du använder den och inte dela detta läkemedel med andra.