min fantastiska hår restaurering jouney

Här är historien om en del två av min hårtransplantation reparation med Dr Paul Shapiro av Shapiro Medical Group.

Jag flög från min lokala brittiska flygplatsen, vilket är Leeds och Bradford, mina flygningar generöst betalt för av Spencer Kobren (thanyou).

För andra potentiella brittiska patienter flygbolaget jag valde var KLM / Delta Airlines, både därför att de var det billigaste och också eftersom jag använde dem förra gången och gillade det lite TV prylar de har införlivats i deras nackstöd.

Flygningen var en one stop flygning som ansluts i Amsterdam, var jag dreading tullen där och hade visioner om dem ställa dumma frågor.

Men tullen i Amsterdam var mer intresserad av att titta efter saker unto vårdavdelningar med sina skanning bås, snarare än att ställa frågor om varför ni skulle till staterna i första hand, så det var över på några sekunder och ingenting alls att oroa sig för.

Väl på planet måste du fylla i en liten grön viseringsundantag slip, liknande den på nätet ESTA-ansökan måste du göra innan du besöker USA. (Så se till att du tar en penna).

Flygningarna gick väldigt snabbt och jag fick valet av filmer och sov ett tag också, även om flygningen måltiden var trevlig (val av pasta eller kyckling).

När du anländer i Minnesota måste du gå igenom gränskontrollen som också är en vind, tittar de bara på din ifyllda gröna slip, ta fingeravtryck, och ställa några frågor om ditt besök … ingen press eller pinsamma frågor som är en bit av kakan, och är endast för deras säkerhet.

Jag stannade på hotellet La Quinta till vilken det finns en fri shuttle från flygplatsen, det här kör 24 timmar på en timme vilket är praktiskt (Var försiktig att du får på den rätta men som det finns 2 hotell La Quintas i Bloomington).

Föraren var en stor kille, även om han trodde att han var lite av en komiker och berättade de fattigaste skämt som människan känner till lol.

När jag kom till hotellet var jag blåst bort på den enorma storleken på saken, som förra gången jag stannade på Country Inn and Suites, vilket i sig är ett vackert hotell med bra faciliteter, men imo inte lika bra som La Quinta.

Hotell buss är också villig att ta dig till kliniken, men på en trevlig dag jag skulle råda en trevlig promenad över som dess bara en 4min promenad om från SMG. Hotellet ligger också mycket nära till en arrray av livsmedelsanläggningar och en trevlig sports bar som heter Majors.

Rummet var mycket bekväma och hade alla bekvämligheter du förväntar dig från ett bra hotell, det var mycket ren och personalen var mycket vänlig, artig och inte ställa några frågor alls om ht-talet.

Hotellet hade också ett trevligt frukost område som var öppet på rimliga tider och serveras en stor frukost, den hade också en wifi, ett gym och pool … inte att jag använde dem som jag är motion fobiska lol.

En annan bra funktion i hotellet var att rummet tjänsten alla levererades och betjänas av en lokal pizza takeaway konsultföretaget American Pie, som var både mycket välsmakande, effektiva och prisvärda.

Tv i rummet var stort och hade ett stort utbud av kanaler och sängen var mycket bekvämt.Jag hade en kaffebryggare, kylskåp och mikrovågsugn. Rummet var oklanderliga, och hade massor av automater på de flesta golv med snacks och kalla drycker.

Dagen innan min operation jag fick den gratis shuttle upp till SMG (som att vara ärlig var lite lat som dess bara ett par minuters promenad) där jag träffade Janna igen.

Jag minns att jag tänkte att hon inte hade förändrats alls och var fortfarande lika trevlig och charmig som den sista gången jag träffade. Vi hade en pratstund och sedan tog några bilder på mitt hår på hennes kontor, som innehöll några av mina donator stängning.

Hon uppmanades sedan Matt Zupan att komma in och ta en titt, jag hade en pratstund med honom och han var också en mycket trevlig kille, väldigt lättsam och bra att prata med precis som jag hade tänkte.

Han ville också att ta några bilder, så jag gick in i hans kontor och hade en trevlig pratstund om hur jag kände mig om mitt resultat från steg ett, och proceduren jag hade tänkt att ha .. killen är en fontän av kunskap om HT’S .

Jag sedan erbjöds en drink och uppmanas att prata med Dr Ron om min situation, pratade vi om hur jag kände om resultaten från steg ett. Jag förklarade för honom att jag var glad och kände att det ursprungliga målet att skapa en naturlig look hade varit mer än åstadkommit.

Han frågade mig vad mina största bekymmer var den här gången, och exakt vad jag hoppades uppnå från nästa operation. Han har även granskat mitt hår och var nöjd med resultatet, han är verkligen en härlig, varm omtänksam, medkännande och lätt att prata med killen.

Vi hade en pratstund om mina mål och jag sa att mitt primära mål var att stärka hårfästet lite, och att lägga till lite densitet till mitten av kärnan.

Jag sa också att jag var inte alltför orolig kronan området. Han var bra om detta och han sa att han bara ville göra vad som var bäst för mig så att jag kunde vara glad, och vad som skulle göra mig mest bekväm.

Den natten gick jag tillbaka till hotellet hade jag en lång titt i spegeln, tänkte jag länge och väl om vad jag ville ha, och vad jag hade sagt till Dr Ron.

Efter att stirra på min min reflektion i spegeln jag trodde, att min krona visade ganska lite mer än jag gillade, och eftersom jag är en reparation fallet så kanske jag kunde ångra att inte ha hår på kronan senare.

Jag bestämde att om jag kunde få en lätt täckning på kronan (vertex) .. bara tillräckligt för någon concealer som Nanogen, till Toppix eller Demmatch arbeta med jag skulle vara mycket lyckligare. Och i framtiden om hade lite donator lämnade jag kunde kanske ta itu med hårfästet lite då.

Inte att det är något fel med hårfästet .. dess helt naturliga jag ville bara kanske sänka det en mycket liten mängd.

Jag vill betona dess mycket viktigt att veta din exakta mål innan din operation, förutsatt att de är realistiska förstås och trots att jag ändrat mig sent på dagen im glad att jag gjorde.

Morgonen den operation jag anlände till 08:00 och möttes av Janna och Dr Paul som jag hade bara träffat breifly vid mitt senaste besök.

Han bjöd in mig till sitt kontor och visade mig de bilder som togs dagen innan … Jag blev chockad och i vördnad. Det är inte förrän du ser före och efter bilder sida vid sida framför dig att du inser precis hur långt du har kommit, eftersom tillväxten liksom bara kryper på dig utan att du inser det efter ett tag.

Dr Paul undersökte mitt huvud men märkte att tyvärr min slapphet var inte så stor som vi skulle ha velat. Han förklarade detta med det faktum att jag hade haft 3 tidigare operationer. Han förklarade sedan för mig att han förmodligen skulle kunna komma runt 1000-1500 transplantat, i motsats till 2000 vi ursprungligen hade hoppats på.

Jag var inte fasas av detta, eftersom jag visste att han hade rätt min slapphet var inte mycket jag kunde känna att det var tätt från att göra hårbotten övningar i att bygga upp till operationen, så i alla rättvisa jag väntade typ av detta slag av figuren ändå, och var mer än nöjd med det uppskattade beloppet.

Han sade också att han kunde ta bort den lilla delen av min Norton Scar som var kvar från det första passet.

Så efter att ha talat med Dr Paul Jag beslutade planen för attacken var att huvudsakligen behandla kronan område som prioriteras, och att sätta en liten mängd i hårfästet bara lägga en liten extra mängd densitet.

Dr Paul drog sedan sina arbetsområden på min hårbotten och visade mig med spegeln vad han planerade att göra och frågade om detta är vad jag menade och vi kom överens om en plan.

Hans oro rätt från början var att se till att jag var 100% nöjd och bekväm med vad som skulle göras, han tillbringade ganska lång tid att förklara sina avsikter, var han en god lyssnare och jag tror att min plan var bra .

Jag var glad att jag hade ändrat min åsikt om kronan området, men jag kände typ av dåligt, som bara dagen innan jag berättade Dr Ron jag skulle lämna kronan ensam, och koncentrera sig på den främre tredjedel …. fanns ingen press att ha arbete inom dessa områden var det bara mitt val, men när jag tittade på mig själv den natten jag visste att jag gjorde ett misstag.

Massor av killarna är nöjda med någon krona och densitet på framsidan, men eftersom jag har inget hår på kronan med undantag för vissa fula pluggar, kunde jag inte ens dölja det med lite Nanogen eller Toppik.

Så en lätt täckning skulle hjälpa i den avdelningen, och som jag sa tidigare jag kan alltid lägga lite mer till hårfästet ner linjen i framtiden givaren medger.

Efter planen arrangerades Dr Paul tog mig in i hans förfarande rummet, som var oklanderligt rena och mycket modernt tittar med den mest fantastiska utsikt ut genom fönstret av en sjö.

All personal sa hej och jag mindes dem från förra året, de var alla så vänliga och väl lugn och genast alla nerver jag har bara försvann rätt ut genom dörren.

Del var det berättar hans vanliga skämt (trevlig kille) och alla verkade i ett fantastiskt humör …. en mycket lycklig arbetsstyrka Tom kom förbi och sa hej också trots att han arbetade på en annan patient.

Dr Paul började med att ge mig några meds för smärta och att hjälpa mig att slappna av, förklarade han att han hade erfarenhet av smärtlindring och vid något tillfälle ville han mig att känna smärta.

Om jag gjorde han ville att jag skulle låta honom veta genast, han gav mig sedan vad jag tror hette en injektion nervblockad längs givaren ärret området, vilket var inte smärtsamt alls bara lite obehagligt, men inte värre än tandläkaren .

Efter att han flyttat runt till framsidan och använde den vibrerande verktyg, mindes jag den här från förra gången, var det används för att administrera bedövningsmedel.

Detta är verkligen en cool enhet som känslan av vibrationen helt overides känslan av injektioner som går in samtidigt, vilket är i mitt sinne genial.

När mitt huvud var domnade han vände på mig, och jag lade nedåt på stolen med huvudet i ett slags groove, lite som en resa kudde.

Han började att ta bort bandet och frågade hela tiden se till att jag inte kunde känna något. Detta var en väldigt cool del av förfarandet som du kunde här vad de gjorde men du bara inte kunde känna något och jag nästan somnade några gånger jag var så avslappnad.

Dr Paul bekräftade åter vid detta tillfälle min slapphet var mycket snäv och han gav mig stripstorlekar (som jag inte minns jag säker Janna kommer minnas för mig). Han använde suturer stället häftklamrar för nedläggningen.

Efter remsan togs bort var jag satt tillbaka och frågade om jag var bekväm, så han kunde göra snitt.

Han började göra detta, det var smärtfri och hela tiden jag kunde höra en crunch när han gjorde ett snitt och jag också kunde höra honom räknas som han gick tillsammans.

Hela tiden han arbetade på mig att han förklarar varje steg i detalj, han frågar alltid om jag kunde känna någon smärta.

Han var mycket uppmärksam och omtänksam och visste precis hur man gör du känna sig hemmastadda (måste vara ett släktdrag som Dr Ron var stor som det också förra året).

Runt middagstid vi bröt för lunch och jag var eskorteras till badrummet med en teknik som kallas DEL, som jag kan tillägga har en elak humor som är stor. Han väntade på mig utanför för att se till att jag var ok då jag gick till lunch.

Det var kinesiska …. låt mig berätta för er om er från Storbritannien och gillar kinesisk mat då du kommer att älska amerikanska kinesisk mat det var helt enkelt awesome!

Efter lunch Dr Paul kollade min hårbotten för att se om jag fortfarande kunde känna något bara för att se att domningar var fortfarande kvar.

Precis runt fronten jag kunde lätt känna där det hade avklingat, så han injicerade lite mer bedövande meds innan vi började igen, gjorde han alla snitten själv och vänster runt 200 extra för tweaking afterwoods.

Jag tror det totall transplantat räkningen var runt 1350 eller nära detta belopp, (kommer att få det exakta beloppet för Janna) med majoriteten går i kronan.

Doktor Paul sedan berättade hans erfarna teknikerna som transplantat att placera, och i vilka områden i min hårbotten och de började placera i par, med The doc återvänder väldigt ofta för att hålla ett öga på mig … igen jag vill betona att han var mycket uppmärksam.

När de flesta av transplantat placerades det beslutades att de återstående 200 eller så skulle placeras nära hårfästet.

Janna började placera dessa också tillsammans med en annan härlig kvinnlig tech de alla gör du känner helt enkelt. Tom hairtech kom också in igen för att säga hej, trots att han arbetade på en annan patient som var cool som hes en bra kille.

Faktum är att de alla är, hela SMG laget är inte bara som en väl oljad maskin som Ive sa tidigare, men de är som en stor utökade familj och jag känner Ive gjort några stora vänner.

Hela tiden det förfarande som hände jag erbjöds drycker på regelbunden basis, och jag fick även att titta på en av mina favoritfilmer som var coola. De har en omfattande samling av filmer eller så kan du lyssna på musik för att göra din hela förfarandet mer bekväm.

Under min lunchrast jag minns att nämna att Del ett av de teknikerna som alla var så trevliga och vänliga, svarade han “ja de är alla stora jag älskar dem alla som min familj” … Jag tänkte wow! det är en lycklig arbetskraft.

Efter ett par timmar i stolen börjar det bli obekvämt på det gamla bakom Lo, var jag och jag tog en kudde att sitta på med en kvinnlig tech som var stor, och uppskattade noggrant …

Imo bortsett från den uppenbara skicklighet och teknik är inblandade, som de små sakerna en bra klinik bortsett från en stor en också.

Mot slutet av det förfarande som jag fick titta på en postoperativ instruktioner video, som var annorlunda eftersom jag inte såg det förra året, var det både mycket professionella och hjälpt mycket.

De inkluderade en kopia i min post op instruktioner väska tillsammans med detaljerade instruktioner finns också.

Alla i alla en mycket trevlig dag, ibland var jag så avslappnad jag kunde ha somnat. Jag är extatisk och över månen med resultatet, både Dr Paul och Dr Ron är sensationella läkare, de är båda mycket kompetenta och jag är bara så glad att jag fick chansen och förmånen att ha dem båda arbetar på mig.

Den natten sov jag bra, de ger dig kudde beskyddare och meds smärta tillsammans med graftcyte spray i dig eftervård kit. Och jag hade en smärtfri nätter sömn.

Följande dag gick jag tillbaka till SMG för ett schampo, visade de igen mig hur man gör detta på rätt sätt vilket var coolt. De gick också igenom de nödnummer kontakt med mig och frågade om jag hade några frågor.

De försäkrade mig att om jag hade några frågor eller problem oavsett hur liten jag trodde de var, för att komma i kontakt … detta visar verklig medkänsla för patienter välbefinnande och jag var imponerad av detta.

Även i Minnesota det vore verkligen synd om du inte fick besöka några av de attraktioner och turistmål.

Maten där är fantastisk och Mall of America är helt enkelt sinne blåser, med massor av saker att göra. Det finns ett stort nöjesfält typ världen i mitten heter Nickelodeon universum, och dess stora att äta lunch i sina livsmedel domstolar tittar slingan slingan bergochdalbanor vina genom.

Sammanfattningsvis Ive älskade mina erfarenheter SMG, älskar jag personalen och är lika nöjd med båda operationerna jag har fått från både läkare.

Den stödpersonal som Janna och Tom är helt enkelt fantastiskt och teknikerna är både förtjusande, kunnig, lättsam och mycket professionellt.

Om du bor i Storbritannien och är oroliga för att gå till USA för operation det enkla svaret är att inte dess en bris.

allt är så rakt framåt redan från flygningar, seder, vägbeskrivning till själva operationen själv.

Det enda problemet jag stötte på hela tiden jag var där var att leva i Yorkshire i Storbritannien lol, måste jag ha lät som en främmande del av den amerikanska folk, eftersom jag hållit få ombedd att upprepa mig av människor.

men hey människor här i Storbritannien inte förstår oss Yorkshire puddingar för det mesta ändå.

Jag kommer självklart att hålla er alla uppdaterade med mina resultat när de växer in som förut, och ser fram emot att dela mina erfarenheter med er stora killar.

En sista anmärkning medan jag var en SMG jag fick träffa före detta patienter som kom in för uppdaterade foton, och jag blev förvånad minst sagt, eftersom deras resultat var otrolig.