hur kan du säga om ditt hår är gallring

Massor av kvinnor och män blir alltmer oroliga håravfall och hår gallring. Det är en process som kan förväntas när vi åldras, men när det händer förtid effekterna kan bli förödande. Det finns många orsaker till håravfall hos både kvinnor och män, och ibland håravfall kan vara en kombination av faktorer. Men hur är det att veta om mängden hår du förlora är normal eller onormal? Det kan vara att du är orolig för att du tror att du börjar förlora ditt hår lite eller kanske du redan har en lapp av håravfall men det är tillräckligt allvarlig för att anses som onormal?

Det är naturligt att när vårt hår går igenom sin normala tillväxt cykel det så småningom kommer att kasta och dessa skjul hårstrån ofta kvar på huvudet tills de tas bort genom att duscha eller borsta. Det är därför det kan vara svårt att veta om ditt håravfall sprider snabbare än normalt eller om du är oroande om ingenting. Men du kan prova “Tug Test” för att avgöra om ditt hår är gallring. För att göra detta måste du använda tummen och pekfingret att greppa 15 och 20 hårstrån och med tillämpning av successiv tryck drar långsamt och stadigt. Om du har möjlighet att dra ut mer än 6 hårstrån så det är tänkt att man kan anta att ditt hår är gallring.

Du bör också vara på utkik efter kala fläckar av gallring speciellt på ditt avsked. Om ditt hår är gallring då chanserna är ditt avsked kommer att se bredare är mer definierade. Hos män det första tecknet på hår gallring eller manliga mönster skallighet är en vikande hårfäste. Om du upplever en gallring runt pannan och tinningarna och du är orolig för det bör du söka läkare omedelbart. För kvinnor är det första tecknet på håravfall en allmän gallring ur håret, särskilt på toppen av huvudet.

Om du är orolig för att ditt hår är gallring så ska du vara uppmärksam på hur många hårstrån du förlora på en daglig basis. Du kan göra detta genom att kontrollera mängden hår som finns på din hårborste efter tandborstning en att hålla ett öga på mängden hår försvinner när du tvättar håret. Om du kan lära dig att upptäcka tecken på gallring hår tidigt då det kan öka dina chanser att bli effektivt behandlas.

Dock är en annan viktig sak att komma ihåg om håravfall att det främst beror på ärftlighet. Några av oss är bara mer genetiskt predisponerade för håravfall än andra. I fall av ärftlig håravfall, det ibland är väldigt lite som kan göras. Därför kan det vara en bra tid att överväga hår ersättning. Detta betyder inte att du måste bära en syntetisk ser peruk som kommer att hålla dig tillbaka i ditt dagliga liv, hår ersättning har gått på en hel del idag. Under tidigare år var det acceptabelt för en kvinna att bära en peruk men numera dessa gammaldags peruker inte stå upp till de krav som en modern livsstil.

Den Hairdreams förtjockningssystemet är den mest effektiva och hållbara sättet att fylla håret förloras genom skallighet eller håravfall. Metoden är helt säker och är skonsam mot din naturliga hår och din hårbotten lämnar dig med vackert naturligt resultat. Hairdreams använder bara högsta kvalitet människohår som integrerar lätt in med ditt egna hår lämnar dig med en full hår. Den Hairdreams förtjockningssystemet omfattar ett par olika metoder som är särskilt utformade för att lösa olika typer av problem håravfall så du är säker på att kunna hitta något som passar dina unika behov.
För mer information om Hairdreams varför inte besöka Inanch hemsida och boka en konsultation idag. Klicka här för att få den vackra tjockt hår du alltid velat ha!