Hårvård – Hår kluvna toppar behandling

Kluvna toppar är den enklaste typen av hår skador att kontrollera. Kluvna toppar är resultatet av normala hår slitage, men kan också genom frotté håret alltför kraftigt när det är blött, över blåsa torkning, och överdriven färgning, blekning eller perms. En annan faktor som kan leda till Split-ändar är solexponering. Fint hår är särskilt benägna att dela.

orsaker

Det finns olika orsaker till kluvna toppar. Kluvna hårtoppar uppstår när det skyddande nagelband förstöras vid slutet av håret. Kluvna toppar kommer hända nästan vem som helst. Kluvna toppar är mer benägna att utveckla i sprött eller torrt hår. Typiska orsaker till kluvna toppar skador inkluderar kraftig borstning, borsta håret när det är vått, färgning och permanentning som gör håret svagt, och eldstäder. Det finns andra orsaker till kluvna toppar bredvid några av de viktigaste som nämns ovan. Andra orsaker kan vara överdriven trassel, felaktig tillämpning eller borttagning av hårförlängningar, huvudbonader som snaps eller sliter känsliga strängar eller ens raspiga sängkläder, fingrar eller händer.

Slag torkar, locktänger och platta manglar alla bör undvikas tills du kan få håret klippt. Den främsta orsaken är att de faktiskt kända för att orsaka eller förvärra kluvna hårtoppar, särskilt när de inte används på rätt sätt. Se till att du använder locktänger och strykjärn när håret är torrt och helst i kombination med ett hår serum. Var också noga med att inte överanvända dessa verktyg. Endast använda dem flera gånger i veckan är det bästa.

Se till att inte dela upp dem i första hand, eftersom det enda botemedlet är en trim, enligt trichologists (hår läkare) överallt.

Trichoptilosis är en längsgående delning av hår fiber mer känd som “kluvna hårtoppar”. Den utvecklar efter den skyddande hinnan har skalat bort från slutet av hårfibrer som ett resultat av över behandlingen. Alla kemikalier eller fysiskt trauma som weathers håret kan slutligen leda till kluvna toppar. Kraftig borstning kan även framkalla den.

Skölj väl och sedan göra ett coolt att kall sköljning för att försegla hårets nagelband och slutar, lägga till omedelbar sleekness och glans.

Se till att de delade ändareorna torkas så rakt som möjligt eftersom splittringar ser värre när de tillåts våg, curl, frizz eller spik ut.

För att hålla ditt hår friskt och förhindra kluvna toppar bör du djupt villkor håret en gång i månaden. En bra metod att göra detta är att sätta balsam i håret och placera ett plastlock över huvudet med allt ditt hår inuti. Placera sedan en varm fuktig handduk ovanpå plastlocket och lämna på där i 10 minuter. Efteråt, skölj håret med extremt kallt vatten.

Använd vanliga balsam i håret efter schamponering, och en inpackning en gång i månaden.

Använd schampo med ingredienser som innehåller solskydd och fuktgivande kräm i håret om det är extremt torrt.

Ge regelbunden massage i hårbotten och håret med ljummet olja minst två gånger per månad. Du kan välja kokosolja, olivolja eller mandelolja för ditt hår. Du kan även blanda denna olja och applicera lösningen på ditt hår.

Gnid en lime på din hårbotten om det finns mjäll på hårbotten, lämna det i 10 minuter och schampo i håret. Du bör använda medicinskt mjällschampo och olja att applicera på håret när de lider av mjäll.