Hårtransplantation en permanent, naturligt utseende lösning på håravfall

VISSTE DU? Omplantering en hårsäck är som att transplantera ett träd – du tar bort den från ett ställe, plantera den i en ny plats och den växer …

Hår är så känslomässiga i vår kultur, förklarar Kalifornien-baserade, styrelse-certifierade Hårtransplantation kirurgen Dr Sara Wasserbauer. “När personen i spegeln är inte vem du vet, kan det vara så förödande. Män blir retad, men för kvinnor – det är ett socialt stigma sjukdom -. Kan du bli deprimerad och anti-sociala “Att döma av mängden manliga kändisar som för närvarande försöker att dölja sitt håravfall anor Humphrey Bogart och John Wayne, det är inte så enkelt som att bara “surrande bort det” och gå vidare med ditt liv.

Om du har tänkt på livet utan hela eller delar av ditt hår och bestämde entydigt att du vill att håret tillbaka, är hårtransplantation kirurgi ett alternativ. “Vi kan ta hår från där det växer hälsosamma och helt enkelt flytta den till där det inte växer och nya friska folliklar kommer att växa i den nya platsen, ungefär som transplantera en buske eller ett träd,” försäkrar Wasserbauer. Först måste du besöka din läkare för en håravfall diagnos för att se till att ditt håravfall är inte ett medicinskt progressivt tillstånd, och du behöver friska hårsäckar, vanligen i bakhuvudet, att använda för bästa resultat.

är Hårtransplantation för mig?

• Har du fått en diagnos håravfall?
• Har du friskt hår växer på baksidan av huvudet?
• Kan du ge en total kostnad av $ 7 – $ 10 tusen dollar?
• Vill du ha håret tillbaka permanent?
• Kan du ta en ledig dag?

hur fungerar hår arbete transplantation kirurgi?

Dr Wasserbauer förklarar att varje hårsäck är en enhet som innehåller 2-4 hårstrån. “Vi extrahera friska follikulära enheter – alla med sina egna stamceller som kommer att förnya och fortsätter att växa när de sätts till den nya platsen. Vi kan ta en tunn remsa av vävnad ut och separata enheter follikulära eller ta ut dem en efter en. Hursomhelst de växer vackert i sin nya plats och det är framgångsrikt och permanent nästan 100% av tiden. “Genom att ta bort och transplantera enskilda follikulära enheter en i taget, som kallas hårsäcksgrupper Extraction, kan du förvänta dig det mest naturtrogna ersättning medan upprätthålla överlevnaden i varje hårsäck.

Vad kan jag förvänta mig?

Det brukar ta en hel dag att slutföra hårtransplantation beroende på hur mycket av ditt hår saknas till att börja med. En lokalbedövning förskrivs så att du inte kommer att känna någon smärta i hårbotten, ungefär som att gå till tandläkaren. Det första steget är att separera alla follikulära enheter, då follikulära enheter måste transplanteras direkt. “Det är mikrokirurgi gjort i ett mikroskop och vi gör det hela på en dag,” råder Wasserbauer. Hon rekommenderar också skonsam tvätt av hårbotten nästa dag och varje dag för att undvika ackumulering av någon skorpbildning som follikeln läker. De nya folliklar börjar kasta i cirka tre veckor och sedan blir aktiva när de går in i ny fas av återväxt i ungefär tre till sex månader. Det bästa är att denna process sker gradvis, så att förändringen sker gradvis också och inte så märkbar som du kanske tror.

En session är normalt allt som behövs. Dock råder det internationella samhället av hårtransplantationskirurger (ISHRS) att antalet sessioner beror på området hårbotten behandlas, antalet och storleken av begagnade transplantat, och densiteten som du önskar samt strukturen på ditt hår eftersom grovt hår ser tjockare än fint hår. “Två tredjedelar av mina patienter kommer tillbaka för mer – helt enkelt eftersom det är så framgångsrika att de vill ha mer hår”, säger Wasserbauer.

komplikationer av hårtransplantation kirurgi

Infektioner i hår transplantationer är extremt sällsynta i hårbotten läker väl på grund av blodtillförseln. Det största problemet med Hårtransplantation är att få ett inåtväxande hår när de börjar åter växa som lätt löses av din läkare.

Kärnpunkten

De ISHRS rekommenderar att hårtransplantation Kirurgi är dyrare än en icke-kirurgisk hår system eller några alternativa behandlingar. Men med tanke på att resultaten är permanenta, de flesta människor anser att det är en bra investering i deras framtida lycka. Och den bästa delen om det? “Det finns ingen särskild vård behövs – trots allt, är det ditt eget hår” utbrister Wasserbauer.

Hitta en skicklig kirurg hårtransplantation

Hårtransplantation är en specialitet som kräver medicinsk utbildning, kompetens och erfarenhet. Välj en specialist med ett erfaret team och ställa följande frågor:

• Medlem i The International Society of Hair Restoration Surgeons (ISHRS), den största mest respekterade hår restaurering utbildningsföretag i världen?
• certifierad av American Board of Hair Restoration Surgery (ABHRS), den enda certifieringsorgan genom en styrelse examen som bevisar att du är kvalificerad?
• Erfaren personal?
• Remisser till kunder?
• Bilder av arbete?