håravfall orsakar hormonell obalans hos män och kvinnor

Håravfall är ett utbrett problem bland medelålders amerikaner, särskilt bland män. Tja, kunde fallande hår bland män leda till fullständig skallighet. När det gäller kvinnor, deras hårsäckar visa motståndskraft och oftast kan de åter växa dem på deras hårbotten.

Din hudläkare skulle iterera på olika möjliga orsaker till håravfall när du konsultera honom att tygla ditt problem håravfall. Även om många gånger, läkarna själva misslyckas med att identifiera möjliga orsaken bakom håravfall. Och en sådan svår att identifiera orsaken till håravfall hos män och kvinnor är hormonella rubbningar. Du lider av denna typ av håravfall men du knappast märker det.

Denna typ av håravfall är främst avsedd för män. Manligt hormon eller testosteron banar väg för dihvdroxi testosteronbildning som negativt påverkar funktionen hår follikulära och stör cykeln hår förnyelse. Detta i sin tur resulterar i håret falla. Hyper utsöndring av detta hormon gör din hårbotten oförmögna att hålla befintliga hår fast på sig själv. Och slutligen den lägger till din misär genom att orsaka fullständig håravfall eller skallighet.

Även ett stort antal kvinnor faller offer för denna typ av håravfall men deras håravfall råkar vara av lindrigare slag. Oftast upplever det under graviditeten. Vissa kvinnor har hittats med sjunkande hårstrån efter klimakteriet. Som klimakteriet medför stora hormonella förändringar i kvinnans kropp, det påverkar hela hennes fysiologi och kroppsfunktioner. Och naturligtvis hårstrån också bli drabbade!

Post graviditet hår faller är också på grund av hormonell obalans. Men detta problem är kortlivad i kvinnor och när hormonet nivån återgår tillbaka till normala hårsäckar återuppta sin uppgift med samma effektivitet hjälpa återväxt av hår.

Kvinna hormonella håravfall kan avhjälpas effektivt med ännu en del av de icke receptbelagda mediciner men män ska ta hand i att ta mediciner för att bekämpa överskott utsöndring av DHT som orsakar hår falla. Det är alltid säkert för män att söka hjälp av hudläkare och använda föreskrivna sätt att upphäva effekten av DHT.

Vissa mediciner påverkar hormoner och ge vika för hyper utsöndring av hormoner. Det råkar också vara en orsak till håravfall. Kemoterapi läkemedel har identifierats med dess inverkan på hormoner också. Sådan håravfall kan behandlas genom att stoppa användningen av läkemedel om det är möjligt. Andra kloka du måste vänta tills du är färdig med den period av medicinering.

Dessa är de sätt dina hormoner drabbar dig med håravfall. Så håll koll på din hormonbalans för att spara ditt hår.