håravfall och nutrition

Det finns ett antal livsmedel och ämnen för att undvika och begränsa intaget av i syfte att undvika håravfall.

Ämnen som alkohol, koffein, socker och nikotin kan tömma kroppen på näringsämnen och höja adrenal nivåer, vilket kommer att orsaka en kedjereaktion av att producera mer androgen och orsakar håravfall. Höga nivåer av mättat fett och kolesterol rika livsmedel är också kopplat till ökad DHT nivåer och deras konsumtion bör begränsas. Dessutom har vanligt bordssalt varit kopplade till håravfall. Och den genomsnittliga kost ger den rekommenderade mängden natrium intag, och därför bör salt aldrig läggas till mat. Men när man använder salt för smaksättning vid matlagning, se till att använda salt med jod är att det är ett näringsämne som är avgörande för hårväxt också, såvida du inte är en vanlig konsument av fisk och skaldjur, som innehåller höga halter av jod.

Förgiftning kan orsaka en hel del dysfunktion i kroppens system, inklusive håravfall sjukdomar såsom eksem, psoriasis, seborré och kanske flera andra. Det är viktigt för en att rena kroppen från föroreningar för att bibehålla ett friskt system och undvika sådana sjukdomar, eftersom det inte finns någon bot för dessa sjukdomar utöver rengöring och underhåll av en hälsosam kost för att låta kroppen läka sig själv. Regelbunden rengöring bör omfatta en kost rik på fibrer som tidigare nämnts, och användningen av tillsatta fibrer som tillhandahålls genom att konsumera psylliumskal som bulkmedel tillsammans med laxerande medel. Mer diskuteras under avsnittet Naturläkemedel håravfall.

Även håravfall kan orsakas av många andra variabler, kommer bristen på rätt kost orsakar förvisso håravfall hos många människor. Lyckligtvis kan anta en riktig kost som innehåller dessa näringsämnen vända håravfall som orsakas av undernäring. En sak är säker, oavsett om ditt håravfall har orsakats av undernäring eller inte, anta en hälsosammare kost hjälper funktionen av andra delar av kroppen.

Det finns ett antal livsmedel att söka outin syfte att minimera och stoppa håravfall.

I det västerländska samhället, håravfall – är foder för skämt, om inte håravfall är ett resultat av kemoterapi eller andra medicinska behandlingar – särskilt manligt håravfall. Om du lider av situationsanpassat skallighet eller manligt / kvinnligt håravfall, kan du skratta åt det bland dina vänner. Chansen finns dock att du gråter om det i avskildhet. Men på något sätt är du ensam. Lyckligtvis finns det många naturliga botemedel för att lindra håravfall och personliga pinsamheter som följer av det.

Vi kan skylla på typiska australiensiska kosten för ännu en ogynnsam sak: Håravfall. Australiens hög fetthalt, hög-animaliskt protein och hög-salt skador kost njurarna och skapar surt blod, vilket leder till håravfall, enligt Paul Pitchford s Healing med Whole Foods och Janet Zand s, Allan N. Spreen s och James B. LaValle Smart Medicin för sundare liv. Den typiska amerikanska dieten är också vanligt lågt i vitaminer. Denna livsstil leder till vitaminbrist, vilket är en annan orsak till håravfall. Och tack vare globaliseringen av snabbmatskedjor och den amerikanska dieten, vi exporterar håravfall utomlands.

Om din kost är relativt frisk, kan du behöva granska andra potentiella orsaker och använda uteslutningsmetoden för att fastställa orsaken till ditt håravfall. Till exempel, färga du ditt hår eller behandla det med andra kemikalier? Enligt Bill Gottlieb s alternativa botemedel, kan dessa behandlingar vara gallring håret. Likaså har du haft en hel del stress i ditt liv? Stress kan bokstavligen göra dig dra ditt hår.

Om du är en kvinna: Är du gravid, klimakteriet eller på p-piller? Dessa är tre stora faktorer i kvinnligt håravfall. Hormonell obalans är utan tvekan den vanligaste orsaken till håravfall hos kvinnor. Graviditet, klimakteriet och ibland piller kan skapa hormon förändringar, enligt The Doctor bok av hem rättsmedel för kvinnor. I själva verket, enligt Dr Neal Barnard s Ät rätt, lev längre, “Förlossning nästan alltid orsakar en viss grad av tillfälligt håravfall, ibland inträffar efter en fördröjning på ett par månader … Med andra djur, det har en användbar funktion, kaniner, för Exempelvis line sina bon med skjul hår. Människan har mindre användning för det. ” Så om du inte är inställda på att hitta nya sätt att dekorera ditt barns rum, du kommer bara att vänta ut den tillfälligt håravfall. Överdriven bantning orsakar också hormon skift. Håravfall är därmed en av de viktigaste symptomen på anorexi och bulimi.

Om ditt håravfall orsakas av en kontrollerbar faktor, såsom användning av färgämnen kemiska hår, sedan med alla medel, ändra ditt beteende. Ta vitamintillskott, sluta dö ditt hår, ändra ditt schampo eller välja en annan metod för födelsekontroll. Å andra sidan kan håravfall vara också genetisk. Nej, du kan inte ändra dina gener ännu. Men du kan lita på naturliga mediciner för att motverka ett ärftligt anlag håravfall. Vitamin E, Golden Maidenhair (hittades i en te schampo), röd salvia extrakt (som också finns i vissa schampon) och formler som blandar gurkmeja med hästsvans eller havre halm alla finns för att förhindra eller bromsa processen av håravfall. Dessutom kan äta en kost rik på frukt och grönsaker och låg i stärkelse bromsa håravfall, enligt Arthur C. Upton i Hälsofrågor i en riskfylld miljö. Den genomsnittliga mänskliga skjul mellan 50 och 100 hårstrån varje dag. Om du sprider mer än så, behöver du inte att acceptera det som en börda du måste bära. Lite livsstilsförändring går en lång väg för att stoppa håravfall. Om dina föräldrar eller morföräldrar uppvisar håravfall, du är inte dömd, men du har ett ännu större behov av att titta på din diet och använda naturläkemedel. Om du börjar förlora ditt hår, men kan hantera det väl göra hela skillnaden mellan håravfall blir en källa till förlägenhet eller ett mode uttalande.

Undvika att konsumera stora mängder animaliskt fett, animaliskt protein och salt. Detta kan bidra till förlust fördröjning hår hos män utsatta för manligt håravfall.

Akut brist kan orsaka håravfall eller uttunning, dermatit, och minskad tillväxt. Både dålig aptit och matsmältning har även erfarenhet av vuxna med zinkbrist. Förlust av smakupplevelse kan förekomma, som kan sprödhet på naglar eller vita fläckar på naglarna, benämnd leukonykia. Dessa och de flesta andra symtom kan korrigeras med extra zink. Svavel kan vara till hjälp också. Hudutslag, torr hud och fördröjd läkning av hudsår eller sår kan bli följden av zinkbrist, och bristningar, som kallas striae, produceras också av detta tillstånd. Zink och koppar är båda behövs för tvärbindning av kollagen, och när de är låga, kan hudvävnad bryta ner.

Om du upplever håravfall, har ett hår analys göras för att upptäcka eventuella näringsbrister eller giftiga metaller föroreningar. När hår bildas, är tillgängliga mineraler och aminosyror som cirkulerar i blodet som fastställs i håret. Ett hår analys kan därför ge en bild av din mineral status och plocka upp någon exponering för giftiga metaller. Du bör också kontakta din läkare för att kontrollera om ett underliggande hälsoproblem, såsom hypotyreos eller infektion.

För män, säger Dr Klaper att en fettsnål kost kan bidra till att minska skallighet processen. “På någon nivå, kan manligt håravfall knytas till förhöjda testosteronnivåer under puberteten, vilket är ofta resultatet av en fettrik kost eller äta för många animaliska produkter,” säger Dr Klaper. “Om man tittar på Japan, var manligt håravfall nästan obefintliga före andra världskriget. Den japanska kosten är numera betydligt mer fett och västerländska och japanska män går skallig överallt. Det är klart att en hög fetthalt, kött-baserad diet höjer testosteronnivåerna, och som kan påverka hårsäckarna. Jag är inte säker att äta fettsnål mat kommer att stoppa håravfall, men det kan sakta ner. “