håravfall behandlingar om du är för ung för att se gamla

Håravfall, tyvärr, är helt oförutsägbar. Medan hälften av män över femtio, och tre femtedelar av kvinnor över sextio, kan räkna med att uppleva några håravfall, i vilken grad det kommer att ske i varje enskilt förblir ett mysterium tills håret gallring faktiskt börjar.

Och för vissa människor, kan håravfall börja ännu tidigare, även i de fall och underliggande sjukdom eller stress kan vara ansvarig. En stor fördel av att vara en under-trettio män i 21-talet är att man väljer att raka huvudet är nu helt acceptabelt, och även övervägas, i vissa kretsar, som i framkanten av hårstyling.

Men för dem vars tidig skallighet är varken frivilligt eller symptom på en behandlingsbar bakomliggande sjukdom, kan tidigt håravfall vara både traumatiskt och oroande. Eftersom de flesta människor förknippar skallighet med åldrandet, kan tidigt håravfall orsaka problem i yrkesområden där ett ungdomligt utseende är ett plus.

Det finns, lyckligtvis, håravfall behandlingar som kommer att gå en lång väg mot att återställa den ungdomliga utseende, allt bildar toupees till schampon och utvärtes behandlingar för hår väver och implantat.

de vanligaste håravfall behandlingar
Den mest uppenbara, och billigaste, av håravfall behandlingar är den kam-over. De män vars håravfall är begränsat till toppen av huvudet gör att håret att växa längre på ena sidan, och sedan kamma längre hår över kala området för att dölja det. Kamma-overs är oftast håravfall behandling för dem vars budgetar begränsar deras hår alternativ förlust behandling.

Tupéer, medan vanligen används som behandlingar håravfall, kan vara mycket uppenbart om de inte är anpassad storlek till användarens huvud och av en färg och konsistens för att matcha de av hans naturliga hår. Men en välgjord tupé, ordentligt fastsatt, kommer att spara sina användare en enorm mängd tid och stora pengar jämfört med andra behandlingar håravfall.

läkemedel och kosmetiska håravfall behandling
Många läkemedels-och hårvårdsprodukter tillverkare, liksom hår experter transplantation, har lagt betydande medel och forskning för att utveckla framgångsrika behandlingar håravfall. Och de har lyckats producera några utvärtes behandlingar, schampo och procedurer som faktiskt kan återställa förlorat hår i varierande grad.

Två läkemedel, minoxidil och finasterid, har FDA-godkänt för håravfall behandling, och minoxidil, i lösning med en 2% koncentration är tillgängliga utan recept. Men båda måste bli en permanent del av användarens hårvård regim, avbryta deras användning kommer att innebära en återgång av håravfall.

Den mest sofistikerade av håravfall behandlingar är en hårtransplantation, under vilken små pluggar av friskt hår avlägsnas från baksidan eller sidan av hårbotten och r mycket små pluggar av hår tas från sidan eller baksidan av hårbotten bifogas kala områden. Under en period på några månader kommer de att “rota” och gradvis fylla i med ny hårväxt.