gallring hår

När vi blir äldre, de flesta av oss förväntar vid någon tidpunkt att drabbas av håravfall. I själva verket så långt som kvinnor är berörda, fler kvinnor konsultera en läkare om håravfall snarare än om håravfall. Så om detta problem drabbar så många av oss, är det något som kan göras.

För det första kan håravfall orsakas av ett antal faktorer, såsom hormonella förändringar, dålig kost, eller genom hårbotten problem. Det kan också orsakas av en överanvändning av styling produkter som orsakar håret att bryta tidigare än det borde. Eftersom din kropp kan bara byta hår vid en viss hastighet, kan det inte kunna växa nya hår tillräckligt snabbt för att ersätta hår som bryter.

Den goda nyheten är att de flesta av dessa hår gallring bidragsgivare kan behandlas snabbt och enkelt utan komplicerade behandling.

Ändra din kost för att öka mängden protein, kan vitamin B12 och B6 och zink hjälpa till att bekämpa håravfall som alla dessa vitaminer (och andra) att bidra till att främja en frisk, stark hårväxt och förbättra cirkulationen i hårbotten.

Ge dig själv en mild hårbotten massage och se till att du tvättar håret regelbundet med ett milt schampo kan bidra till att undanröja överflödiga oljor från hårbotten som kan förhindra din nya hårväxt från att visas. Naturligtvis måste du se till att din skölja ut alla spår av ditt schampo rester annars du inte gör din hårbotten några favörer.

Alternativt kan du prova en av de hårvårdsprodukter förtjockning som finns på marknaden. Det finns många olika märken som finns, men nackdelen med de flesta av dem är att de bara erbjuda en tillfällig lösning. Faktum är några av dem kommer bara att pågå tills du nästa få håret blött. Så samtidigt som de kan vara en bra kortsiktig, för en långsiktig lösning kan det vara en ganska besvärlig val.

En snabb lösning för att täcka gallring hår, som kanske eller kanske inte fungerar för dig, är att ändra din frisyr. Consulting en bra frisör kan hjälpa dig att hitta en ny stil som fungerar för att täcka denna lapp av tunnare hår tills håret har haft chansen att växa tillbaka. Alternativt kan du välja att raka av allt ditt återstående huvudhår. På så sätt ingen kommer veta att du lider av håravfall.

Men kanske viktigast av allt, om du lider av håravfall, är det viktigt att konsultera en läkare för att ta reda på vad orsaken är. Ju snabbare du fastställa orsaken, desto snabbare kan påbörja rätt behandling för dig.