förhindra håravfall – Total Care

Du märkte aldrig att du tappar håret tills en dag en av dina högskolor påpekade att din panna har breddats. Du kunde bara inte sluta tänka på det efter det och kände sig lugn generad inför dina vänner.

Hår faller är troligen den högsta vanligt problem som drabbar de flesta av ungdomarna i dessa dagar. Men innan du börjar med någon form av behandlingar för att stoppa håret falla, måste du förstå orsaken bakom det.

Mer om Hår & hår falla

Hår är ett bihang till huden – det är en tro tillväxt i hårbotten och huden över levande kropp. Rötterna till håret består av de folliklar som är mycket öm i naturen. Ett hårstrå har tre lager – medulla, cortex och nagelband. Eventuella skador på hårsäckarna resulterar i håret falla. Du bör känna till skälen för håravfall du står inför. Håravfall, Alopecia och patchning är några typer av håravfall.

Stoppa hår falla nu

Det är inte bara den tropiska program som fungerar för att förhindra håret falla, men den övergripande behandlingen är nödvändig för dig. Håravfall kan orsakas på grund av flera orsaker. Dålig kost, stress, depression, ohygienisk underhåll, färgämnen, märkliga hårstyling och PCO kan vara den vanligaste orsaken till håret falla.

Undvik att använda hårtork och lämna dem naturligt efter schamponering. Detta kan säkert stoppa håravfall orsakas på grund av kontinuerlig användning av locktänger och torkar blåsa. Den värme som avges från torktumlare och strykjärn faktiskt torkar dina hårsäckar och det slutar växa. Lagren av folliklar försvaga och i slutändan du löst hår.

Någon typ av färg och lyfta håret resulterar i håret falla. Det är alltid bättre att undvika färger, om du känner att du har känslig hårbotten. Lämna ett mellanrum på 8 veckor minst innan du väljer en annan nyans. Du kan hitta speciella balsam och rengöringsmedel för färgat hår. Försök att få rätt typ av schampo för ditt hår. Naturliga färger som Heena (en pasta gjord av bladen från en viss anläggning) kan prövas ifall du inte är bekväm med gråa hårstrån.

Du kan vara en skådespelare, modell eller i någon form av yrke där du regelbundet gå för hårstyling. Användning av kemikalier i håret och hårbotten skadar rötterna av håret. Försök att shampoo ditt hår dagligen i sådana fall när du går för frisyrer som bullar, flätor, strama hästsvansar. Använd milda icke-tvättmedel baserat schampo och låt dem naturligt för en tid.

Brist på järn, kan vitamin E och proteiner leda till håravfall. Upprätthålla en hälsosam näringsrik kost. Det är speciellt för kvinnor i deras reproduktiva och klimakteriet ålder. De kvinnors kropp tenderar att förlora den erforderliga mängden järn och kalcium under en tidsperiod. Du bör ta vitamin och andra kosttillskott hälsa för att få en balanserad kost.

Du har ett hektiskt arbetsschema och dina skift håller förändras. Ignorera inte detta som, det är en av de stora orsakerna till hår falla. Oregelbundna sömn timmar eller otillräckliga resultat sömn i håravfall. Det bästa sättet att komma över detta är att ta makten tupplurar i mellan arbete. Försök att få god sömn för minst 5-7 timmar per dag, men om du inte hittar tid sedan ta tupplurar och slappna av medan arbetet.

Prova de enkla sätt att behandla hår falla och om problemet kvarstår, kontakta en hudläkare.