Vad är alopecia areata

Håravfall är något som är riktigt irriterande, kan det påverka ditt utseende, skulle folk tro att du inte är vid god hälsa. Denna förlust är orsaken till stor oro för dem som berörs, eftersom håret är den viktigaste delen av vår “kroppsuppfattning”, kan detta tillstånd leda till psykiskt traumatiskt. Lyckligtvis har denna sjukdom inte fysiskt affekt som kan stoppa dig från att göra dina dagliga aktiviteter. Nu, vad är håravfall har att göra med alopecia areata? Låt oss lära av det grundläggande.

Vad är Alopecia areata?
Om du vet håravfall problem att få människor lider, än alopecia areata är en av typerna håravfall. Alopecia areata (AA) är vanligaste formen av håravfall, oförutsägbar och unpainful. Vanligtvis människor som lider Alopecia areata är att förlora sitt hår i små, runda fläckar från delar av kroppen, oftast i hårbotten. Vissa människor förlorar även alla deras hårbotten hår eller kallas alopeci totalis. Nästan 2% av befolkningen i USA har alopecia areata drabbar både kvinnor och män och i olika åldrar. De flesta fall hittas hos barn eller ungdomar, Immunförsvar, av okänd anledning angriper hårroten och orsakar håravfall.

Som start, i de flesta fall, håret börjar falla i liten mängd, men endast i runda fläckar, oftast storleken på kvartal. Det kommer att fortsätta att få fläckar eller människor kallar det platsen skallighet. I sällsynta fall kan detta tillstånd sprida sig till hela hårbotten, kan 1 procent av de människor förlorar alla sina kroppshår, inklusive hår i händerna, fötterna, även ögonbryn, är detta den typ av alopeci Universalis. Till denna dag, det finns inget botemedel mot denna sjukdom, är allt vi kan göra för att försöka hitta tillgängliga behandlingar för att hjälpa håret åter växa.

Vem kan få Alopecia areata?
Spelar ingen roll vad ditt kön är, kvinna eller man, typ av etnisk, kunde alopecia areata komma till dig oförutsägbar, men om det finns någon i familjen som händer har denna sjukdom, kan det öka risken att få denna sjukdom också. De flesta vanliga människor som drabbas är barn och tonåringar, men personer i alla åldrar är också kan påverkas av Alopecia areata.

Hur Alopecia areata påverka mitt liv?
Detta är en vanlig fråga, särskilt för barn, tonåringar och unga vuxna som börjar bilda livslånga mål och som får leva med konsekvenserna av alopecia areata i många år. Den lugnande nyheten är att alopecia areata är inte en smärtsam sjukdom och inte göra människor känner sig sjuka fysiskt. Det är inte smittsam, och människor som har sjukdomen är allmänt friska annars. Det minskar inte livslängden och det bör inte störa förmågan att uppnå dessa livsmål som att gå till skolan, arbeta, gifta sig, bilda familj, sporta och motionera.

De känslomässiga aspekterna av att leva med håravfall, men kan vara en utmaning. Många människor klarar av att lära sig så mycket de kan om sjukdomen, att tala med andra som står inför samma problem, och, om nödvändigt, att söka rådgivning för att hjälpa till att bygga en positiv självbild.

Hitta mer information: Alopecia areata