tips för att förhindra håravfall och håravfall

Hår på kroppen kommer i stora skaror och varje del genomgår förändringar, tillväxt och död. Livslängden för varje hårstrå är fyra till fem år, varefter de dör och faller bort. På grund av detta, kastar varje individ ca 100 hårstrån varje dag.

Det finns dock tillfällen då en person som kastar en hel del mer hår än vanligt. Denna onormala tillstånd kallas håravfall och kan leda till skallighet. Även gallring hår och håravfall normalt åtföljer åldrande, är många fortfarande skräckslagen av tanken på att ha en flint. Således, folk tar till behandlingar håravfall.

Före håravfall och skallighet kan behandlas, är det viktigt att känna till olika orsaker håravfall. En är hormoner. Bland män, kan håravfall vara ärftlig, orsakas av hormoner som orsakar krympning av hårsäckar.

Bland kvinnor, kan graviditet och klimakteriet orsaka håravfall på grund av onormala hormoner under dessa perioder. En annan orsak är stress. En av de allvarligaste stressinducerade förhållanden håravfall kallas alopecia areata, som är håravfall i fläckar.

Vissa medicinska tillstånd kan också åstadkomma skallighet och håravfall. Intag av vissa mediciner, kemoterapi sessioner, hög feber och kirurgi är bland dessa.

Plus, konstant hårbehandlingar, liksom blekning och färgning, samt bära snäva hästsvansar och flätor, kan resultera i håravfall samt. En annan viktig faktor för att ha friskt hår är en hälsosam kost, äta väsentliga frukt och grönsaker kan gå en lång väg för att främja ett huvud av långa, vackra hår.

Modern teknik har gjort behandlingar mot håravfall mer allmänt tillgänglig. Från de vanliga krämer och mediciner till de mer avancerade operationer, människor har nu en hel del valmöjligheter när det gäller att behandla skallighet och håravfall.

Krämer och lotioner kan växa hår tillbaka när den appliceras på hårbotten, medan mediciner hjälper hårväxt när det tas. Ett exempel är Minoxidil. Operationer, å andra sidan, är utformat för dem som har mer allvarliga problem eller för dem som vill ha bestående resultat. De kostar mer men är verkligen effektiva.

Även om det redan finns en hel del behandlingar som är tillgängliga, inget slår hårvård i att förhindra håravfall. Håravfall är vanligt bland olika människor, och det finns många sätt att förebygga avvikelser. Den mest grundläggande är en riktig kost, särskilt en med massor av frukt och grönsaker.

Det är också viktigt att upprätthålla en hälsosam livsstil och undvika överdriven röka och dricka, eftersom de bidrar till skallighet och håravfall. Dessutom är det viktigt att schampo regelbundet och undvika att tillämpa starka kemikalier.

Och när styling, är det viktigt att se till att håret inte sträcks för mycket. Med rätt skötsel, ha friskt hår är lätt.