effektivt botemedel för att sluta dra ut håret

Dra ut håret är inte bara en fysisk impulsiv tendens men den klassificeras som en psykisk störning. Den medicinska termen är trichotillomania (TTM) eller trich för kort och är nära besläktad med tvångssyndrom (OCD). Uppkomsten av en majoritet av dem som lider av trich normalt runt åldrarna 9 till 13, men det kan påverka vuxna också.

Bota sjukdomen

Villkoret ser personen medvetet eller omedvetet skapa en skenmanöver för sin ångest, låg självkänsla, frustration eller smärta genom att dra ut håret från deras hårbotten eller plockning hår från ögonfransar, ögonbryn, armar, ben eller skrevet.

Därför, om vi ska hjälpa dig sluta dra ut håret, måste vi fundera över vad som faktiskt utlöser dig att dra ditt hår.

vad är orsaken till ditt hår drar?

– Ångest
– Låg självkänsla
– Känslomässig smärta
– Spänning / frustration
– Depression

Känslomässiga triggers såsom ovan är det som gör att behandla trichotillomania mycket svårt. Många sjuka tenderar att inte erkänna problemet och inte heller vet något om varför de drar ut håret. Många av dessa patienter oroa sig för vad folk kanske tror som bara bygger på deras oro och förvärrar problemet.

nyckeln är acceptans

Liksom med alla störningar / böjelser, är nyckeln till att behandla problemet att acceptera att du har ett problem. Ju längre du stannar kvar i garderoben om att dra ut håret, desto längre tid tar det att behandla. Ingen kommer att tro något mindre av dig så anförtror vänner och familj. Inte kommer accept att du kan sluta skada sig själv fysiskt, men du kommer också att börja må bättre emotionellt.

behandlingar som är tillgängliga

Det finns inga mediciner som är kända eller godkänt att faktiskt arbeta för trichotillomania behandling. Som att dra ut hår stjälkar från känslomässigt lidande, de bästa behandlingarna är de som involverar terapi eller kognitiv beteendeterapi behandlingar.

Vad är viktigt är att du lär dig att slappna av och befria dig från alla ångest, stress eller känslomässiga ångest. Ju tidigare du förstår varför du har detta problem, desto snabbare kommer du bli fri från att dra ut håret.