9 naturliga hemgjorda rättsmedel för håravfall och skallighet

Håravfall kan också bero på en naturligt förekommande händelse i kroppen såsom när testosteron omvandlas till dihydrotestosteron, som i vissa genetiskt predisponerade kvinnor, angriper hårsäckarna och få dem att kasta håret och stoppa växande hår. Det finns naturliga sätt man kan återställa håret tillbaka till huvudet eller hårbotten. Nedan finns några rättsmedel för håravfall.

Ett. Inte bara används i kroppsmålning, är henna också en effektiv ört för att bekämpa håravfall. Koka en kopp senapsolja med fyra matsked henna (mehendi) blad. Filtrera blandningen och du kan hålla den i en flaska om du vill. Massera den på de kala fläckar regelbundet.

2. En annan naturlig botemedel för håravfall är att kombinera vissa produkter som honung, grapefrukt, aloe vera, arnica och krusbär att få en blandning som kommer att hjälpa ny hårväxt och minska håravfall. Efter att kombinera dessa naturliga ämnen, massera dig din hårbotten och hår med det och börja uppleva en frisk hårväxt.

Tre. Massera hårbotten dagligen kommer att skörda stora utdelningar. Massage stimulerar hårbotten genom att öka tillgången på syre och viktiga näringsämnen som är viktiga för god hårväxt. Viktigast easies en massage spänning knop på nacken och förbättrar blodflödet till hals-regionen.

4. De kan bidra till att förhindra fallande hår och bota smärre skalpstörningar. Använd dem minst tre gånger i veckan. Du kan köpa färdiga att använda het olja behandlingar som innehåller sesam-, oliv-, eller kokosnötoljor. Mer avkopplande het olja behandlingar innehåller eteriska oljor som timjan, lavendel och andra.

Fem. Rosmarin och salvia har använts historiskt i Medelhavsområdet för att behandla håravfall, särskilt i fall av alopeci (håravfall). Koka lika delar av rosmarin och salvia stammen vätskan. Använd den som hårsköljningsmedel att behandla håravfall.

6. Grind kalk frön och peppar varandra. Gör en fin pasta. Denna pasta när de appliceras på kal fläck har en milt irriterande verkan. Det stimulerar trög hårbotten och hårsäckar. Det förbättrar blodcirkulationen i det drabbade området och stimulerar hårväxt. Pastan bör tillämpas för två gånger om dagen under ca 6 veckor.

7. Hacka en bit ingefära och direkt tillämpa den på området av huvudet med kala fläckar. Detta kan vara ett effektivt rättsmedel för håravfall eftersom det hjälper tillväxten av hårsäckarna. Eftersom det kan vara illaluktande, kan du använda dess extrakt som kombineras med fint bly pulver.

8. Diet påverkar både manliga och kvinnliga mönster skallighet. Justera din kost skulle inte vara en så dålig idé som att äta livsmedel som innehåller alla näringsämnen som behövs för hårväxt. Bra kost är en naturlig botemedel för håravfall. Ät livsmedel rika på mineraler som kalcium och magnesium, proteiner, vitaminer fått från gröna grönsaker. Om du är en kvinna och lider av kvinnliga mönster skallighet, bör du ökar du intaget av protein och zink som de stimulerar hårväxt. Detta är en av de bästa håravfall behandling.

9. Inte bara dessa grönsaker är hälsa, sallat och spenat är användbara för att förhindra håravfall. En kombination av sallat och spenat juice tros hjälpa tillväxten av hår om de tas i den mån en halv liter om dagen.