6 sätt att hjälper till att förhindra håravfall hos män

För många män, gallring hår, håravfall och kala fläckar kan vara en källa till förlägenhet. Håravfall eller håravfall, är total eller partiell förlust av hår. Detta är ofta ett ärftligt tillstånd som förekommer oftare hos män än kvinnor eftersom den beror på inverkan av det manliga hormonet testosteron. Närande och skydda håret och hårbotten är nyckeln till att upprätthålla en hälsosam hår. Följ dessa regler hårvård. En grundläggande princip i naturligt håravfall behandling är att samma mat som är bra för din hälsa är bra för ditt hår.

Ett. Ta en paus från hårtorken. Hårstrån består av döda protein, så ju mer du utsätter håret för värme, desto mer mottaglig är att skador och brott. Låt håret självtorka så ofta som möjligt.

2. Scalp Massage med en naturlig olja hjälper till att stimulera cirkulationen i hårbotten och tar bort döda hudceller och avlagringar som kan komma i vägen för frisk hårväxt och hälsa hårsäckarna som faktiskt är inkörsporten till sund tillväxt och underhåll. Varje gång du tvättar håret, se till att massera hårbotten också.

Tre. Herbal – En herbalist kan tyda på ett dagligt intag av rosmarin te eller nässlor te. Equisetum arvense (åkerfräken), Avena sativa (havre) och Echinacea är effektiva i kampen mot håravfall och närande hårsäckar. Besök en herbalist först innan man beslutar om dessa behandlingar.

4. Skydda håret från solen. Varje gång du bege dig utomhus för en golfrunda, en dag på stranden, eller någon annan utomhusaktivitet, är håret utsatt för solen. Precis som din hud kan få för mycket sol, så kan ditt hår och lämnar det torkas ut, skadade och utsatta för brott och håravfall. Använd en skön mössa när du går ut i solen för att skydda ditt hår. Detta är en av de bästa håravfall behandling.

Fem. Undvik alla typer av behandling på håret så mycket som möjligt, liksom färg, riktning, permanentvätska, lyfta, blåser torr överdrivet, rak strykning, locktänger och annan hög värme eller hårda kemiska metoder för styling av håret. Dessa kommer bara förvärra ditt tillstånd genom att ytterligare försvaga den inre strukturen och kemiska bindningar i hårstrået, samt torkning av hårbotten och irriterar den ytterligare, vilket gör att håret faller ut lättare vid roten.

6. Aromaterapi – en hårbotten massage med eteriska oljor som bockhornsklöver, ingefära, cypress, lavendel och rosmarin föreslås för att hjälpa till med håravfall. Blanda 2 droppar eterisk olja till 15 ml (1 matsked) av transportör olja, såsom jojoba.