övervinna skallighet och gallring hår

Om du är en av de miljontals män och kvinnor upplever håravfall och gallring hår jag vet verkligen vad du känner. Medan jag har kunnat vända mitt håravfall tillsammans med att fylla i den luriga kal fläck på hjässan det fanns en tid då jag undrade om det fanns något som kunde göras kort för hårtransplantation kirurgi. I denna artikel kommer vi att prata lite om vad som är åtminstone delvis ansvarig för skallighet och gallring hår tillsammans med några enkla idéer som har fungerat bra för mig att vända skallighet och gallring under det senaste decenniet.

Orsaken

Det finns en god chans att ett progressivt tillstånd som kallas manliga eller kvinnliga mönster skallighet kombinerat med åldern är åtminstone delvis ansvarig för håravfall du upplever. Detta är ett tillstånd där hårsäckarna skadas av en hård androgen hormon som kallas DHT (dihydrotestosteron) som bokstavligen krymper tiotusentals folliklar hårbotten hår till en punkt där de inte längre kan upprätthålla tillväxt, med många dör med tiden.

För mig var detta verkligen fallet på grund av den omisskännliga vikande hår linje något som liknar en M format mönster tillsammans med en spirande kal fläck på hjässan. Det finns också en viss grad av förtunning samband med detta tillstånd, som för män kan ses på toppen av huvudet. Kvinnor å andra sidan kommer i allmänhet inte att uppleva en vikande hår linje längs med skallighet på hjässan. De kommer att märka en allmän gallring. Orsaken till skillnaden har att göra med det genetiska mönstret av hormon och enzym-receptorer i hårbotten. Sätt rätt och slätt män och kvinnor upplever håravfall och gallring hår annorlunda när den bakomliggande orsaken kan vara samma.

Hur kunde jag vända manligt håravfall?

Egentligen är det inte ske över en natt och det verkade ju mer jag lärde mig om tillståndet i sig de mer effektiva mina behandlingsmetoder blev. Jag insåg att två saker måste hända om mitt hår skulle få tillbaka till det normala, första utvecklingen av dihydrotestosteron skador måste stoppas och andra, döda och döende folliklar måste återupplivas. Det var en annan sak som blev smärtsamt uppenbart, och det var att det skulle svårt, om inte omöjligt, att vända den främre håravfall som var en stor del av den deprimerande bild som jag såg varje morgon i spegeln. Nu ska vi titta på några steg som bara kan hjälpa dig att säga adjö till skallighet och gallring hår.

* Örter: Saw Palmetto för män och nässlor rot för kvinnor är de två örter tas oralt som tycks ha haft den mest kliniska framgång mot dihydrotestosteron. Vid användning i kombination med utvärtes behandlingar som de kan göra stor skillnad i både hur ditt hår ser ut och känns.

* Minoxidil: Minoxidil är mer allmänt känd som Rogaine för män. För mig åtminstone kombinerar utvärtes minoxidil med 2 Saw Palmetto tagna tabletter dagligen gjort en stor skillnad. Detta över disk produkten är kliniskt bevisad att hjälpa åter växa håret och vitalisera hårsäckarna.

* B-vitaminer: Biotin, B6, B12 och folsyra har många fördelar varav en neutraliserande homocystein aminosyra nivåer som har anknytning till cirkulationsproblem i hela kroppen inklusive hårbotten. B-vitaminer hjälper också med proteinsyntesen vilket är viktigt för hår hälsa. Den rationella var här var att ta en daglig B-vitamin till både öka hårbotten cirkulationen och stödjer övergripande hår hälsa.

Om du vill veta mer om skallighet och gallring hår