orsakerna till håravfall hos män och kvinnor

Det finns många orsaker till håravfall. Både män och kvinnor kan få det. Det kan bero på näringsbrist, hormonell obalans, stress och sjukdomar. Men generellt den vanligaste orsaken till det kallas adrogenetic alopeci. Det är den medicinska termen för håravfall eller skallighet. Adrogenetic avser påverkan av androgener (manliga könshormoner), och genetisk predisposition för skallighet kan vara orsaken till en sådan håravfall. Genetisk är inte så enkelt, och även håravfall fallet. Bara närvaron av någon i din familj för skallighet är inte tillräckligt för att förutsäga att du också kommer att bli flintskallig. Det är verkligen svårt att förutsäga vem som kommer att gå skallig och hur snabbt kommer det att bli. Det är därför planera för hår restaurering kommer att vara mycket viktigt för de människor som blir orolig om det. Normala män och kvinnor producerar androgena hormoner. Dihydrotestosteron, androsteinedione, testosteron (DHT) är den vanligaste. För män testiklarna och binjurarna är den att producera den.

För kvinnor äggstockarna och binjurarna är det att producera. Dessa hormoner är viktiga för båda könen. Men har olika koncentrationer, och det är mer dominerande för män än kvinnor. Detta delvis skiljer könen. Exponering av hårsäckar till DHT, i en mottaglig person, i en period av tid leder till manliga och kvinnliga mönster till skallighet eller den så kallade adrogenetic alopeci. Det finns ingen exakt ålder för skallighet förekomst. Balding är en process, enkel men detta faktum är ofta ignoreras. Denna process kan vara långsam eller snabb. Det börjar oftast vid sena tonåren. Sjukdomar och medicinska tillstånd är en av orsakerna till håravfall. Till exempel, sköldkörtelsjukdom och diabetes, kan orsaka håravfall. De människor med lever-och njursjukdomar och lupus kan också ha skallighet. Vuxna kvinnor och tonåring flickor kan ha håravfall på grund av hormonell obalans i polycystiskt ovariesyndrom.

Läkemedel såsom akne läkemedel orsaka håravfall. Amfetamin i bantningspiller kan också orsaka håravfall. Och den mycket kända mediciner som orsakar håravfall är kemoterapi. Alopecia areata är en hudsjukdom än orsakar håravfall i hårbotten och ibland på kroppen. Det är en autoimmun sjukdom. Det egna immunförsvaret är en skada hårsäckarna. Alopecia areata börjar som små kala fläckar och kan utvecklas till total skallighet. Trichotillomani är en psykisk sjukdom där en person drar hans / hennes eget hår som också kan leda till håravfall.

Hår behandlingar och styling av håret ger spänning till hårbotten och håret blir skadad och leder till håravfall. Näring är också en faktor av skallighet på grund av brist på protein, vitaminer och mineraler som upprätthåller håret. Störning av hårcykeln tillväxt är också ett problem. Som leverera en baby, få narkos, eller med kirurgi.

håravfall hos män

Håravfall och gallring hår har varit känsliga frågor för män hela tiden. Nyligen har den medicinska vetenskapen identifierat äntligen den främsta orsaken till håravfall. Nu är det ett känt medicinskt faktum att håravfall beror både genetiska och hormonella orsaker. Androgen alopeci eller “manliga mönster håravfall” är inblandad i 95% av fallen håravfall. Nyckeln är en hormonell biprodukt som kallas DHT (dihydrotestostrone). Ju mer DHT som får sätta in i din kropp, desto mer dina hårsäckar blir tunnare och finare tills håret är permanent.

DHT – De hormoner som ansvarar för håravfall

DHT är en av många manliga hormoner i kroppen. DHT är utvecklingsmässigt viktigt tidigt i en människas liv, men det verkar vara en orsak till håravfall som män blir äldre. Manligt håravfall orsakas av ett hormon som kallas dihydrotestostrone (DHT). Den tillverkas av hormonet testosteron med hjälp av ett enzym-5-alfa-reduktas. DHT, en gång bildats, binder till hårsäckarna, fördröja deras tillväxt och skära av deras blodtillförsel. Håret börjar att tunna ner och så småningom faller. Således, ju fler nivåer av DHT i kroppen, fler hårsäckarna krymper orsakar manligt håravfall.

Effekten av DHT på hårcykeln

Hår i vår hårbotten regelbundet vuxit och ersättas av konstant hår cykling av aktivitet och vila. En typisk hår genomgår tre faser-tillväxtfasen-anagen varar i två till sex år producerar väl pigmenterade-tjockt hår. Vid varje given tidpunkt, 90% av hårbotten hår är i tillväxtfasen. Den andra fasen är katagen en övergående fas varar i några veckor. Håret börjar bli tunnare och follikeln börjar krympa. Den sista fasen är telogen för två till fyra månader, om den tunnas håret faller av gör vägen för nya hår. DHT har visat sig förkorta tillväxtfasen orsakar förtidig håravfall. Det orsakar också krympning av hårsäckarna så att återväxten inte kan inträffa.