kvinnligt håravfall drabbar 30 miljoner

Trots ändlösa timmar – och dollar – spenderas på sitt hår, har varje kvinna hade en dålig hår dag eller två.

Att ha bra hår spelar en viktig roll i en kvinnas självförtroende och självkänsla. Men enligt American Academy of Dermatology, 30 miljoner kvinnor-en i fyra – erfarenhet gallring eller håravfall i något skede av sitt liv, oftast under klimakteriet eller efter graviditeten.

Orsakerna kan variera från stress till dålig kost till miljöförändringar och även daglig schamponering och styling, enligt Dolisos America Inc., ett näringstillskott och läkemedel företag.

Med tanke på den samhälleliga trycket på kvinnor att se sitt bästa, håravfall eller gallring kan ha en förödande effekt på självkänsla och kan även leda till depression. Dolisos erbjuder några idéer om hur man ska vara snäll mot ditt hår och ge det näring inifrån och ut:

* Kontrollera dina rötter. Håravfall hos kvinnor kan hänföras till en historia av kvinnliga mönster skallighet. Undersöka möjliga genetiska orsaker till ditt håravfall kan hjälpa dig att avgöra det bästa tillvägagångssättet för att ta.

* Mata dina folliklar. Det är viktigt att äta en balanserad kost för att ge näring inte bara kroppen utan håret också. Behandla dina flätor till livsmedel rika på protein (fisk), zink (skaldjur), järn (vetekli), och C-vitamin (många grönsaker och frukter).

* Drick vatten. Konsumerar minst en liter vatten om dagen hjälper kroppen utvisa toxiner och ger optimala förutsättningar för celltillväxt.

* Tänk over-the-counter hår reparation. Vissa kosttillskott som Eluhair är utformade för att ge näring åt håret och främja dess tillväxt. Två Eluhair kapslar tas dagligen kan bidra till att bekämpa effekterna av tillfälligt håravfall på grund av hormonell obalans, obalanserad kost eller stress.