hår analystest för diagnos

Beslutet om när man ska utföra ett laboratorium utvärdering eller en håranalys test i kvinnor upplever håravfall bör göras på individuell basis av hår restaurering specialist. I den här artikeln beskriver vi kortfattat några av de situationer där ett hår restaurering läkare kan beställa labbtester. Det är viktigt att notera att detta är bara en översikt för allmän information så att du kan förstå orsaken och resultatet om du tillfrågas om håret analys eller laboratorietester.

När en håravfall specialist eller läkare beställer vissa laboratorieprover, är dessa hår analys tester beslutas endast efter särskild klinisk information eller efter att observera och noga utvärdera ditt håravfall. Förstå grundval av dessa tester hår analys hjälper dig att förstå orsaken till ditt håravfall och även hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut om en viss håravfall behandling.

Även håravfall är direkt orsakad av brist på ett näringsämne tros vara sällsynta, har en stor industri utvecklats under de senaste åren bygger på näringsämnen “hår analys”. Flera kliniker och laboratorier hävdar att kunna definiera en brist av ett näringsämne eller vitamin genom att analysera ett prov av ditt hår. Internet gör det möjligt för dessa kliniker och laboratorier för att annonsera i hela världen och en snabb sökning bör ge dig många webbplatser som erbjuder hår analys.

Dessa utredningar har ett enkelt ja – nej fråga, är drogen, toxin, eller heavy metal det eller inte? Det finns också den fördelen att de flesta metaller och toxiner sökte har en ganska stabil kemisk natur. De är un-reaktiva jämfört med näringsämnen så att de är mindre benägna att förändras med exponering till miljön. Med näringsämnesanalyser laboratoriet försöker definiera nyanser av grått – exakt hur mycket av näringsämnet är det? Detta har visat sig vara praktiskt taget omöjligt att göra. Även skicka hårstråprov från samma givare till olika analys labb ger kontrasterande resultat.
Varje vitamin och de flesta mineraler är närvarande i blod i extremt små koncentrationer. Blodet innehåller också ett stort antal kemikalier och molekyler och många av dessa tenderar att störa vitamin och mineral tester. Av detta skäl är ett förfarande som HPLC (högtrycksvätskekromatografi) som separerar vitamin eller mineral från kontaminerande ämnen vanligen innan man utför det verkliga provet.

Efter separering eller rening genom HPLC, är vitamin eller mineral upptäckts av en färg reaktion eller fluorescens reaktion. I dessa reaktioner är mängden färg eller fluorescens som bildas proportionell mot mängden av vitamin eller mineral i provet, vilket gör att mängden av näringsämnen närvarande i det ursprungliga provet som skall beräknas. I fallet med vissa näringsämnen, är den renade faktorn av intresse att reagera med en speciell kemisk (reagens) före detektering.

Hår analys hjälper håravfall specialist för att nå en diagnos på håravfall. Det kan finnas flera orsaker till håravfall hos kvinnor och håravfall hos Män och efter en korrekt diagnos ställs, kan den korrekta kvinnor hår restaurering behandling föreslås.
Detta är inte att säga allt hår analys är ogiltig. Analys av hår är en mycket användbar metod för att definiera exponering för tungmetaller. En håranalys kan avslöja om en person har haft en kronisk exponering för kemiska gifter i miljön. Och naturligtvis hår analys kan användas för att visa att en person har använt illegala droger. Testet kallas Hårsäck drogtester. Dessa former av hår analys söker efter närvaron av någon kemikalie som normalt inte finns i hår, eller letar efter uttryck över och ovanför det som är känt för att vara säker.