copywriting och reklam hemligheter pheremones på papper

Har du någonsin sett dessa annonser för pheremones och deras nästan magisk kvalitet för att locka medlemmar av det motsatta könet?

Jag vet att du har sett dem. De är i den eleganta för män och damtidningar, som Maxim och Madamoiselle. Du kommer att se två nöjda människor, kanske nuzzling upp till varandra i en intim pose med några fluffiga lakan runt dem eller några bleka ljus brinnande i bakgrunden. Då ser du en rubrik i stil med “Ge henne vad hon verkligen vill” eller “köra honom galen med din doft Alone”.

När du läser kopian (och om skickligt gjort, det ser mycket ut som layouten för resten av tidningen) ser du de säljer pheremones, sexuella lockmedel som används för att väcka en partner med hjälp av luktsinnet.

Tja, skulle det inte vara bra om det fanns ett sätt att använda dina ord ensam som den ökända pheremone? Ja, säger du? Tja, det finns ett sätt, och här är en av de största hemligheterna.

Innan jag kommer till det hemliga (där jag går fördröja tillfredsställelse igen), låt oss ta en titt på vänskap. Vad är det om en nära vän som gör dem till en nära vän? Det finns många attribut, men jag tror att en av dem är mycket grundläggande och gemensamma för alla meningsfulla vänskaper. Denna egenskap är …

Din vän förstår din värld och ditt sätt att se på saker på ett djupare plan än främlingar eller bekanta.

Om de är en riktigt bra vän, de kommer att förstå vad du vill och vad du hålla sig borta från.

Alla goda vänner vet detta om varandra. Naturligtvis finns det andra saker som du förmodligen värde i en vänskap, men jag är 100% säker på vad jag nämnde ovan täcker en stor del av det.

Kan du se var jag ska med detta? Låt oss se om du kan förutse. Titta på titeln på denna skrift och se om du kan följa mitt exempel. Nej, det har ingenting att göra med att lockas till dina vänner. 🙂

Om du tänkte på det, ser du att en effektiv copywriting är som pheremones på papper. Den bästa kopian visar att du förstår din utsikterna världen och att du vet vad de vill och vad de vill hålla sig borta från.

Detta sätter genast dig ifrån varandra som någon som de borde lyssna på, eftersom att lyssna på dig är som att lyssna på sig själva eller någon de längtar efter att vara.

När du får detta, har du mycket av utfört arbete. När du förstår din publik, är du i pilotens stol.

Furthemore, eftersom det gäller hormoner, när du visar att du förstår din utsikterna världen, kommer du att bli mycket attraktiv – de pheremones på papper. Samtidigt kommer folk att känna ett band med dig. De kan även tänka “Hej, det är jag!”. Jag vet att jag har känt denna specifika sätt när man läser stor kopia från någon jag inte har träffat i verkliga livet.

Och även om de inte har träffat dig tidigare, kommer de att känna ett släktskap med dig och göra dig en vän – åtminstone i deras fantasi.

Här är några exempel på hur du kan visa att du förstår en annan persons värld eller verklighet. Låt oss föreställa oss att du är en copywriter och är en talande att en mor till nyfödda barn:

Hon är helt ny, din glädje, ditt allt. Hon tycktes komma till världen ler i din famn. Och du vill ha för henne allt du aldrig hade när vaggas i din mors kärleksfulla armar på den sköra åldern. När hon coos upp på dig med vördnad och beroende, vill du ha för henne bara det bästa du kan ge. Behandla Smiles Formula förstår hennes behov och ger dem till de första kritiska 9 månaders bindning med mamma.

Okej, vad gjorde jag här? Den allra första meningen, kommer jag in i moderns värld (och med känslor, som vi kommer att gå in senare) och beskriva hur hon känner om sitt nyfödda barn. Jag beskriver även hur barn skulle titta på mama – dependently, i förundran. Jag beskriver sedan hur det var att ha denna nya tillägg i hennes liv och hur mama bara vill det bästa för sitt barn – något som alla mammor vill.

Då jag ge dem lösningen på deras problem.

Jag visade myndighet i deras värld. Och folk dras till dem som förstår deras liv. Ingjuta detta med emotionell intensitet och du har en vinnare.

Låt oss ta ett annat helt annat exempel. Föreställ dig att du är en bur match fighter. Förresten, jag är inte en bur match fighter eller en mor och har inget intresse av att antingen (jag är allt för moderskapet, men jag är en kille). Men det skulle vara intressant att se en kombination av bur mamma fighter dödsmatcher.

Det är dags att sparka några ass.

Du är i buren. Hjärtat bultar, tänder bländande, publiken jublar den kommande Tyfonen låst i dina nävar. Du ser honom, din motståndare, ditt mål. Han ser tigern i ögat – mördaren beslutsamhet att dominera hans vilja och avgå med segern. Glöm mild. Glöm Mr Nice Guy. Glöm smärta. Han kan äta dem i din knoge smörgåsar. Detta ögonblick är ditt att äga. Det är dags att visa honom vem som bestämmer. Metal Fighter Solid DVD-serien visar dig hur.

Att man känner sig lite annorlunda än den förra, inte sant? Men metoden är densamma – komma in i personens värld, i detta fall en bur fighter. Beskriv vad han känner, tänker. Sedan erbjuda en lösning eller ett sätt som de kan få vad de vill.

Också värt att notera det – lägg märke till hur detta är uppbyggt lite annorlunda också. I det första exemplet hade fullständig, fullständiga meningar, var kämpe ovanför mer inrutat. Det bestod av kortare fraser och ofullständiga meningar, nästan som om jag visuellt var morrande på läsaren. Det är ganska trubbigt, direkt, och aggressiva, som one-two stansar. Det är tilltalande för alla hardcore fighter.

Så du kan se, två väldigt olika exempel använder samma metod för att upprätta auktoritet i någons värld bara genom att använda ord. När du visar att du förstår din publik, vad de tänker, känner, sina mål, blir du automatiskt attraktiv, ungefär som de berusande pheremones i tidningarna.

Så få att fungera, och strö din kopia med dessa läckra ord dofter!