använda effektiva örter för naturliga håravfall rättsmedel

Hår är en filamentös material som består av keratin protein som växer från folliklar som finns i det dermala skiktet av huden. En människa innehåller i genomsnitt 100 tusen hårstrån på hans huvud.

Hår falla är en förutsättning för att förlora hår från hårbotten som leder till uppkomsten av nya hår. Varje person som förlorar 100 till 200 hårstrån varje dag naturligt, även om antalet varierar från person till person. Även hår faller är ett naturligt fenomen, men stor förlust kan leda till partiell eller fullständig skallighet om den inte kontrolleras i tid. Håravfall kan uppstå slumpmässigt hela hårbotten eller kan uppstå överdrivet på ett visst område leder till patch (s) bildas.

Hår faller uppstår på grund av flera orsaker. Det kan vara genetiska eller yttre faktorer som stress, mjäll, dålig kost, klimatförändringar, kan etc vara ansvarig. Villkoret ökar med åldern på en person.

Hår falla kan kontrolleras eller behandlas med hjälp av örter naturligt hemma. Låt oss ta en titt på de örter som visat sig vara till hjälp vid behandling av håravfall.

Ett. Indiska krusbär eller Amla: Det är den bästa källan till vitamin C och är känd för att påskynda hårväxt. Hjälper också till att upprätthålla en bra struktur på håret.

2. Sjögräs: En form av alger, finns enbart i haven, innehåller hög koncentration av essentiella aminosyror, vitaminer och mineraler. Exempel innefattar kelp, himanthalia långsträckt.

Tre. Aloe Vera: Det är känt för sina anti-inflammatoriska och antioxidant egenskaper. Det hjälper till att upprätthålla rätt pH i hår och hårbotten. Aloe vera när de används på rätt sätt kan fungera som en naturlig balsam.

4. Tea-tree: Tea-tree olja är en naturlig källa av balsam. Dess anti-bakteriella egenskaper hjälpa till att förebygga mjäll och andra hårbotten infektioner leder till håravfall.

Fem. Kokosmjölk: Den har en rik källa av essentiella näringsämnen som hjälper till att främja hårväxt om de konsumeras regelbundet.

6. Grönt te: Att vara en källa till Katekiner hjälper läkning skallighet.

7. Mandel: Den har en rik källa av vitamin E och essentiella kolesterol, vilket inte bara ger näring från insidan utan även förhindrar håret falla och kontrollerar mjäll när den tillämpas externt.

8. Bockhornsklöver frön: Det har använts som en ört sedan åldrar för att kontrollera hår falla. Det fungerar som en bra källa av enzymer som är väsentliga för hårväxt och är också användbar för att förebygga grånat och mjäll.

9. Henna: En pasta av henna när den tillämpas med amla, grönt te och äggula inte bara förhindrar håravfall men också ökar volymen på håret som ger en fin konsistens och mjukhet.

10. Sallat och spenat: Det är en viktig källa för vitaminer och mineralämnen som bör konsumeras på regelbunden basis för naturlig hårväxt.

11. Lök: Användning av lök också hjälper återväxt av hår, speciellt när gnuggas regelbundet över kala fläckar.

12. Citron: En pasta av citron frön och svartpeppar underverk för hår falla och kala fläckar.

Utöver de ovan nämnda örter, en riktig kost rik på proteiner, järn, kalcium, magnesium, vitaminer och mineraler, en stressfri livsstil, tillräcklig sömn, ordentlig blodcirkulation, rent hår samt hårbotten och intag av hälsosamma drycker krävs för en bra hår.