håriga problem

“Käraste barnbarn, komma nära och se mig i ögonen.” Mormor Tillväxt lockar och hennes röst blir djupare och mer resonant. “Titta djupt in i mina ögon och erkänna skönheten där.

“Ja, är min hud rynkig. Mitt ansikte är ansiktet av ålder, och för många är att rädda. Men min skönhet, som min kloka blod, nu bor inne i mig. Kan du se det? Kan du känna det? Kan du ser bortom hår på min haka? ” säger hon grina, snärta hennes fingrar under hakan i ett mest unladylike sätt.

“Kan du förlåta de platser där min hårbotten lyser igenom? Kan du hitta sanningen om min skönhet, skönheten i ålder, som är så annorlunda från skönheten i ungdomen?” Hennes ögon blir hård, men gnistrar med nöjen. “Jag vet att du kan, för jag vet hur vacker jag är.”

Mormor Tillväxten tar hakan i sin starka hand och tittar på dig med ögonen så intensiv att du är rädd att du kan fatta eld. Hon befaller: “När du tittar på din spegel, jag ber er att titta djupt in i dina egna ögon och för att bekräfta din egen inre skönhet.

“Jag vet, jag vet, metamorfos förändras dig och du inte gillar det. Som en tonåring, du kisar och kika in i spegeln, notera varje ny rynka, varje hårstrå på ditt ansikte (och andra nya platser). Counting varje grått hår när det växer. Oroande att ditt hår verkar falla ut av handfull.

“Kära en, min mest älskade barn, ta hand, men oroa dig inte. Och inte intala dig att du blir ful. Jag vet att det är svårt, i själva verket kan det vara en av de svåraste uppgifterna för din klimakteriet, men du måste omarbeta din egen uppfattning av skönhet så att den som gamla kvinnor som har håriga problem och leva väl med dem – som du “!

För mycket hår (på hakan), för lite hår (i hårbotten), fallande hår, håravfall, grånande hår – oavsett vad klagomålet, många kvinnor märker något händer med deras hår under klimakteriet. Som hormonnivåerna skiftar under klimakteriebesvär år, svarar håret till de förändrade hormoner genom att ändra konsistens, faller ut, eller genom att växa på “udda” platser. Här finns botemedel för dem som vill ha mer hår, och för dem som vill ha mindre.

håravfall (alopeci) och grått hår

steg 1. samla in information

Klimakteriet orsakar inte grått hår, tar hormoner inte stoppa det. Greying, gallring hår är en normal del av åldrandet. Kvinnor vars klimakteriet induceras i deras 20s och 30s inte plötsligt bli grå.

Håravfall vid mid-life (androgen alopeci) är mer starkt kopplad till gener än diet eller livsstil. De europeiska ursprung är långt mer benägna att uppleva det än asiater, indianer, afrikaner, eller afroamerikaner. Håravfall börjar tidigare och blir mer extrem på mäns huvuden, men precis som många kvinnor handskas med vikande hårfäste och håravfall patchar. Ungefär hälften av alla kvinnor upplever någon håravfall under sina klimakteriebesvär år. Två tredjedelar av postmenopausala kvinnor handskas med gallring hår eller kala fläckar. Och ingen tycker om det. Amerikaner spenderar en miljard dollar om året försöker återfå sitt hår!

Normalt håravfall (50-100 hårstrån per dag) är gradvis. Plötslig oförklarlig förlust är inte normalt. Händelser som kan utlösa håravfall inkluderar graviditet, förlossning, klimakteriet, svår emotionell stress, snabb eller djup viktminskning, störningar sköldkörtel, hypofys problem, undernäring, järnbrist, brist på protein, stora doser av vitamin A, kemoterapi, strålning, narkos , kronisk sjukdom, scharlakansfeber, syfilis, vissa läkemedel (se steg 5), och håret övergrepp inklusive blekning, permanents, snäva flätor, trånga stjärtar ponny, tätt peruker, och snäva hattar.

(The National Alopecia areata Foundation, 710 C St, Ste 11, San Rafael, CA 94901 (415-456-4644) kan hjälpa dig att kontakta en lokal hår grupp förlust stöd, och samla in mer information.)

steg 2. ingripa med energi

Homeopatiska läkemedel för kvinnor med håravfall inkluderar:

Lycopodium: förlust fälldes av hormonella svängningar.
Sepia: särskilt för postmenopausala kvinnor som har svettiga tömningar och kraftiga blödningar
Fosforsyra: Resultat efter sorg eller extrema känslor, åtföljd av utmattning.

steg 3. näring och tonify

Infusion av brännässla, 2-4 koppar om dagen, stärker håret och kontroller fallande hår med sin fantastiska leveranser av protein, B-vitaminer, vitamin E, järn och andra mineraler. Regelbunden användning återställer tjocklek, kropp, glans och lyster till håret. Om du har någon infusion kvar, häll det på ditt huvud och gnugga in det i hårbotten för snabbare resultat.

“Varje grått hår är en dag med för få mineraler,” en klok kvinna sa till mig. Egentligen är färgen på håret som produceras av speciella celler som gradvis dör när vi åldras. Men det är sant att håret är laddad med mineraler, och att få extra mineraler kan hålla dessa färgade celler vid liv längre. För att öka min mineral intag, och hålla mitt hår friskt, jag äter mer yoghurt, dricka mer närande örtteer, förbereder fler mineralrika soppor, använd fler växtbaserade vinäger, och öka mängden av tång i min diet.

Brist på mineraler, särskilt järn, kan orsaka håravfall. Gul docka är en av mina favorit järn-tonika.

Naturliga hårfärger kan bota de grå blahs. Henna (lawsonia inermis) är en växt som lätt köps färdiga att använda för att ändra färgen på ditt hår, och du är inte begränsad till morot-top rött. Så länge det inte överutnyttjas (mindre än fyra gånger per år) henna stärks till hårbotten och hår.

Andra naturliga hårfärgningsmedel inkluderar kaffe, svart valnöt skrov, eller infusioner av salvia eller rosmarin ört.

Herbalist Amanda McQuade Crawford föreslår att man använder citronmeliss eller citrongräs infusion som ett hår skölj för att förhindra håravfall.

Kardborre fröolja, en av de bästa tonika säljande hår i Ryssland, rekommenderas särskilt för dem med gallring hår eller håravfall. Applicera på håret och hårbotten, lämna på över natten och schampo ut följande dag. Upprepa efter behov.

bara vanlig